Στα πλαίσια του συμβολαίου, η AM General θα κατασκευάσει και θα παραδώσει 22 πρωτότυπα του εκτός δρόμου Οχήματος Ανθεκτικού σε Εκρήξεις “Blast Resistant Vehicle-BRV-O”, για δοκιμές από το Στρατό των ΗΠΑ. (Φωτ: automoblog.net)

H εταιρεία AM General ανακοίνωσε πως το Εκτός Δρόμου Όχημα –  Ανθεκτικό σε Εκρήξεις (BRV-O), προκειται να αξιολογηθεί τους επόμενους μήνες από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Η εξέλιξη του οχήματος γίνεται στα πλαίσια σύμβασης Μηχανικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (EMD) στα πλαίσια του προγράμματος Ελαφρού Διακλαδικού Τακτικού Οχήματος (JLTV) του Στρατού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο Shephardmedia η εταιρεία ΑΜ έχει επιλεγεί, τον Αύγουστο του 2012, μαζί με τις εταιρείες Lockheed Martin και Oshkosh για τη φάση EMD του διαγωνισμού. Tο πρόγραμμα JLTV έχει ως στόχο την αντικατάσταση πολλών οχημάτων HMMWV, τα οποία βρίσκονται αρκετά χρόνια στην υπηρεσία του Στρατού των ΗΠΑ, με ένα ελαφρύ όχημα το οποίο θα προσφέρει δυνατότητες μεγαλύτερης προστασίας, κινητικότητας και μεταφοράς.

Σύμφωνα με τη σύμβαση EMD, τον Αύγουστο του 2013 η AM General θα παραδώσει 22 οχήματα BRV-O τα οποία θα συμμετέχουν στη διαδικασία αξιολόγησης, οι εκδόσεις θα περιλαμβάνουν ένα τετραθέσιο Τακτικό Όχημα Μάχης το οποίο θα διαθέτει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις μάχης, και μία διθέσια έκδοση Τακτικού Οχήματος Υποστήριξης η οποία θα υποστηρίζει ένα πακέτο διαμορφώσεως γενικής χρήσης για διαφορετικές αποστολές σε όλο το φάσμα των στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το BRV-O διαθέτει θάλαμο πληρώματος με σχεδίαση σπονδυλωτής θωράκισης, ο οποίος προκειται να εισέλθει στο στάδιο της αξιολόγησης από το Στρατό των ΗΠΑ. Ο σχεδιασμός του BRV-O μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα στις μελλοντικές μεταβολές των στρατιωτικών αποστολών των ΗΠΑ, τις εχθρικές απειλές και τις νέες τεχνολογίες προστασίας που θα προκύψουν.

Επίσης διαθέτει ελαφρύ κινητήρα υψηλής απόδοσης, σύστημα ανάρτησης με δυνατότητα ρύθμισης της εδαφικής ανοχής, C4ISR με ανοιχτού προτύπου αρχιτεκτονικής δίκτυο και ηλεκτρονικό υπολογιστή.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: