Τουρκία: Από δυο νοτιοκορεατικές εταιρείες οι κινητήρες για το Altay

SNT Dynamics

Η τουρκική εταιρεία BMC ανακοίνωσε ότι η εταιρεία υπέγραψε συμφωνίες με τις νοτιοκορεάτικες εταιρείες Doosan και S&T Dynamics για την προμήθεια κινητήρων και συστημάτων μετάδοσης ισχύος για το τουρκικό άρμα μάχης Altay.

«Ο Κανγκ Εν-χο, ο υπεύθυνος υπουργός για τη διεύθυνση διαχείρισης αμυντικών προγραμμάτων (DAPA) της Νοτίου Κορέας, δήλωσε ότι υπέγραψε, σήμερα, τη δήλωση προθέσεως όσον αφορά την προμήθεια κινητήρων για το άρμα μάχης Altay», έγραψε στο twitter την 22α Οκτωβρίου ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου.

Ανώτατος αξιωματούχος της BMC δήλωσε στον τουρκικό ιστότοπο Defenceturk.net ότι η εταιρεία κατέληξε σε συμφωνία με τις Doosan και S&T Dynamics για την παραλαβή συγκροτημάτων ισχύος για το άρμα μάχης Altay.

Το πρόγραμμα Altay δέχθηκε πλήγμα λόγω των πολίτικων διαφορών της Τουρκίας με την Γερμανία, από οπού προορίζονταν, αρχικά, να προέλθουν οι κινητήρες. Νωρίτερα, οι Τούρκοι ήλπιζαν να τοποθετήσουν στο Altay τους γερμανικούς κινητήρες MTU και τα συστήματα μετάδοσης ισχύος RENK. Οι συνομιλίες των προηγουμένων ετών με τους Γερμανούς κατασκευαστές δεν καρποφόρησαν λόγω των ομοσπονδιακών κυρώσεων στις πωλήσεις όπλων προς την Τουρκία που επιβλήθηκαν για την εμπλοκή της Άγκυρας στον συριακό εμφύλιο πόλεμο.

Επίσης, η Τουρκία αντιμετώπισε προβλήματα με την εισαγωγή γαλλικών θωρακίσεων για το άρμα Altau ως αποτέλεσμα των συγκρούσεων με την Γαλλία σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων στην Μεσόγειο Θάλασσα τα τελευταία χρόνια. Το Παρίσι τάχθηκε υπέρ της Ελλάδας.

Νωρίτερα, Αξιωματούχοι της BMC δήλωσαν στο αμερικανικό ιστότοπο Defense News πως με στόχο να παρακαμφθούν οι περιορισμοί στις γερμανικές εξαγωγές, οι νοτιοκορεατικές εταιρείες θα «απογερμανοποιήσουν» το συγκρότημα ισχύος από κάποια γερμανικά συγκροτήματα.

Το πρόγραμμα Altay χωρίζεται σε δύο φάσεις: T1 και T2. Η T1 περιλαμβάνει τις 250 πρώτες μονάδες και η T2 περιλαμβάνει τη βελτιωμένη έκδοση του άρματος. Η Τουρκία σχεδιάζει επίσης να παράγει τελικά 1000 άρματα μάχης Altay τα οποία θα ακολουθήσει μια μη επανδρωμένη έκδοση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.