Τουρκία: Αυστριακή τεχνική βοήθεια για τον κινητήρα του Altay

avl_list
Η Τουρκία θα υπογράψει συμφωνία παροχής τεχνικής βοήθειας από την αυστριακή AVL για την κατασκευή του συγκροτήματος ισχύος του άρματος μάχης ALTAY. (avl.com)

Η τουρκική βιομηχανία που έχει αναλάβει την ανάπτυξη του κινητήρα για το μελλοντικό άρμα μάχης της χώρας, υπέγραψε συμφωνία με μια αυστριακή βιομηχανία για την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Η ιδιωτικών συμφερόντων τουρκική βιομηχανία κατασκευής κινητήρων TUMOSAN δήλωσε ότι υπέγραψε μία συμφωνία με την AVL List, μια αυστριακή βιομηχανία, ώστε να παραλάβει τεχνική βοήθεια για την μονάδα ισχύος του τουρκικού άρματος, Altay, και την ενσωμάτωση της στο άρμα μάχης.

Στελέχη των εξοπλιστικών προμηθειών δήλωσαν ότι δεν αντιτίθενται σε οποιαδήποτε συμφωνία που περιέχει τεχνική βοήθεια από το εξωτερικό, για την προσπάθεια της Τουρκία να κατασκευάσει το δικό της άρμα μάχης, όσο η υποστήριξη από το εξωτερικό δεν προκαλεί προβλήματα αδειοδότησης και δικαιωμάτων.

«Η TUMOSAN, όπως όλες οι βιομηχανίες, θα πρέπει να είναι ελεύθερη στο να δεχθεί τεχνική βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά, στο τέλος θα πρέπει να έχει τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας και αδειών εξαγωγής για κάθε τμήμα του συγκροτήματος ισχύος,» δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Τον Μάρτιο, η TUMOSAN υπέγραψε συμφωνία αξίας 190 εκατομμυρίων ευρώ € (206,35 εκατ. δολάρια $) με την Τουρκική Κυβέρνηση για τη σχεδίαση ενός κινητήρα για το Altay, το οποίο είναι υπό ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εγχώρια σχεδίαση, εξέλιξη, κατασκευή πρωτοτύπου, δοκιμή και πιστοποίηση ενός κινητήρα για το Altay. Η TUMOSAN επίσης θα σχεδιάσει και αναπτύξει το σύστημα μετάδοσης κίνησης για το άρμα και θα κατασκευάσει κρίσιμα συγκροτήματα για το συγκρότημα ισχύος συμπεριλαμβανομένης της αντλίας καυσίμου, την ηλεκτρονική μονάδα έλεγχου και το σύστημα ψεκασμού καυσίμου.

Η TUMOSAN δήλωσε ότι σκοπεύει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα μέσα σε 54 μήνες και «με την μέγιστη δυνατή εγχώρια συμμετοχή».

Η κρίσιμη συμφωνία για τον κινητήρα ήρθε καθώς οι τουρκικές εξοπλιστικές αρχές ετοιμάζουν την διενέργεια εκκίνησης ενός επίσημου διαγωνισμού πολλών εκατομμυρίων δολαρίων για την μαζική παραγωγή του Altay. Η σύμβαση μπορεί, τελικά, να περιλαμβάνει 1000 άρματα μάχης που πρόκειται να παραδοθούν σε τέσσερις παρτίδες των 250 αρμάτων.

https://www.youtube.com/watch?v=KF822XNNiAo

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση από το DefenceNews.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

6 Απαντήσεις

 1. Και πρίν ἀλέκτωρ φωνήσαι,νάτα τα μαντάτα του «ἑγχώριας ἀνάπτυξης τουρκικοῦ κινητήρα».
  Χωρίς ἔξωθεν βοήθεια,δέν πρόκειται να προκύψει τίποτε,σήμερα ἤ στο προβλεπτό μάλλον.
  Ἀλλά οἱ μεγαλοϊδειατικοί κομπασμοί συνεχίζονται στο κατωτέρω ἐδάφιο:
  « Η TUMOSAN επίσης θα σχεδιάσει και αναπτύξει το σύστημα μετάδοσης κίνησης για το άρμα και θα κατασκευάσει κρίσιμα συγκροτήματα για το συγκρότημα ισχύος συμπεριλαμβανομένης της αντλίας καυσίμου, την ηλεκτρονική μονάδα έλεγχου και το σύστημα ψεκασμού καυσίμου.»
  Εἰδικά για το σύστημα ψεκασμοῦ,οὔτε ἡ MTU που παράγει τους ΜΤ-870/880/890 για τα Leopard-2,Lecqlerc Tropicalisé/M1A3,και Puma ἀντιστοίχως,ἔχει δικά της συστήματα ψεκασμοῦ.
  Τα τελευταία,σχεδιάζονται και παράγονται ἀπό κολοσσούς ὅπως οἱ Bosch,Siemens (φτού κακά),Delphi,Lucas,Nippon Denso,Unidiesel & Co.
  Τα συμπεράσματα δικά σας.

  1. Ο σουλτανος εχει βαλει πλωρη για τη μεγαλη παρελαση “ανεξαρτησιας της τουρκολανδης” τον Αυγουστο του 2023. Εκεινη τη μερα, ουτε πουλι πετουμενο στον αερα δεν θα εχει γεννηθει εκτος τουρκιας. Για να δουμε, θα ευτυχησει να δει τη μεγαλομανια του να πραγματωνεται?

   1. Ἄν εἴμασταν κάποια σοβαρή φυλή,ὁργανωμένη σε κράτος,και ὅχι το παρόν σούργελο,θα εἴχαμε κάθε λόγο να χαμογελοῦμεν σαρδωνείως,καθώς θα σχεδιάζαμε τις κινήσεις μας,και ἵσως και τις κινήσεις του ΡΤΕ.
    Ἀντ᾿ἀυτῶν,ἐλπίζουμε να του ψοφήσει ἡ κατσίκα.

    1. H αποψη μου ειναι οτι και χωρις “οικονομικη κριση” οι τουρκοι στον τομεα της αμυνας δεν θα πιανοταν σημερα . Ακομα και με τα οικονομικα μεγεθη προ κρισης, δεν υπηρχε στη χωρα μας ισχυρη κρατικη βουληση για αμυντικη βιομηχανια αναλογη της τουρκικης. Ή π.χ. δεν υπηρξε ποτε ισχυρο ρευμα για F-35 στην ΠΑ.
     Συνεπως μακαρι να ψοφησει η εν λογω κατσικα.

     1. Kοίτα,Μανώλη,δέν θα πενθήσω για την κατσίκα του γείτονα,ἀλλά κάποια πράγματα στην στάση και συμπεριφορά μας δείχνουν σχιζοφρένεια,μᾶλλον ἑλληνοφρένεια εἶναι ὁ δόκιμος ὅρος,ἐπειδή ἀπ᾿ὅτι ἔχω ἀκούσει ἡ σχιζοφρένεια εἶναι σε σημαντικό βαθμό κατανοητή ἀπό την ἐπιστήμη,ἑνῶ ἡ ἑλληνοφρένεια ἔχει βγάλει την ἐπιστήμη νόκ-ἄουτ(ς).
      Εἶναι βεβαίως ΚΑΙ θέμα φυσιογνωμίας ἑνός ἑθνικοπολιτικοῦ μορφώματος οἱ προτεραιότητες που αὐτό θέτει.
      Ὑπ᾿αὐτό το πρίσμα,ἡ Τουρκία,με ὅλες της τις παθογένειες ὡς οἰκονομία και κατεστημένο,ἔδινε και θα δίνει πάντα την πρώτη προτεραιότητα στην Ἑθνική Ἰσχύ,και μάλιστα στην σκληρή,ἐπειδή εἶναι ἡ δυσκολώτερη να ἐπιτευχθεί,και ὑπό την σκέπη της ἀνθεί και ἡ ἤπια ἱσχύς,με πολύ λιγώτερους πόρους,ἀλλά πολύ περισσότερη ἐπικοινωνιακή στόχευση ἀπό ὅτι πόρους.
      Οἱ Τούρκοι δέν εἶναι μπουνταλάδες,ὅπως ἀποδεικνύει ἡ Ἱστορία,ἑμείς εἴμαστε.
      Και ἀπόδειξη ἡ πέραν πάσης ἀναλογίας κόστους ἐπιτυχία των τουρκικῶν τηλεσειρῶν στην Ἐλλάδα (οἱ Τούρκοι ξέρουν ποιός εἶναι εὐεπίφορος στον γιουσουφακισμό και χατζηαβατισμό).
      Θα μου πείς,πού δένει τώρα ἡ διάλεξη με τα ἐξοπλιστικά;
      Ἀπλούστατα,οἱ ἀπέναντι βάζουν την ἰσχύ πάντοτε ὑπεράνω πάντων,ἑνῶ ἑμείς βάζουμε πάντοτε τα (ἀεριτζήδικα) τάλληρα ὑπεράνω πάντων,και τα ἔχουμε ἀναγάγει σε ἀπόλυτο φάρο,κανόνα και ἄλλοθι του βίου και της πολιτείας μας.
      Σήμερα,στην δυσμενή οἰκονομική συγκυρία,την ἐπικαλούμαστε για να δικαιολογήσουμε την ὑστέρηση και ἡττοπάθεια μας.
      Ἄν ὅμως άτενίσεις το (τόσο μακρυνό πλέον) 2002,ἡ μέν Τουρκία ἔπεφτε στις δαγκάνες του ΔΝΤ,ἡ δέ Ἑλλάς στην €ὐρωζώνη.
      Ἀντί ὅμως να ἐπιβραδυνθεί το τουρκικό ἐξοπλιστικό πρόγραμμα,ἐπιβραδύνθηκε το ἑλληνικό!
      Ὅπως πολύ σωστά παρατήρησες προηγουμένως,ἔλλειπε και τότε ἡ πολιτική βούληση,ἄλλα ἦσαν τότε τα προτάγματα.
      Ἡ ἠθικοφιλοσοφική τεκμηρίωση τότε:«δέν θα διακινδυνεύσουμε την εὐημερία μας!».
      Ἡ ἠθικοφιλοσοφική τεκμηρίωση σήμερα:«δεί δή χρημάτων,και ἄνευ τούτων οὐδέν ἕστι γενέσθαι των δεόντων.»
      Στο πλαίσιο της ἑλληνοφρένειας,ἄν πρόκειται να εἰπωβεί το σωστό,θα πρέπει να εἰπωθεί σε λάθος χρόνο/περιστάσεις….

 2. Ειναι γνωστο τοις παση πως ουνοι και μογγολοι ιστορικα ειναι τακιμια…ας ελπισουμε να μην γινει κανα τετοιο ντιλ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.