Τουρκία: Δημιουργία τεσσάρων νέων ταξιαρχιών Ειδικών Δυνάμεων και τοποθετήσεις ανωτάτων Αξιωματικών

Παράλληλα με το νέο προεδρικό υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας, στη συνεδρίαση του τουρκικού Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο, έγιναν τα πρώτα βήματα για τον νέο αμυντικό σχεδιασμό σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές, όπως μετέδωσε την Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, ο βουλγαρικός ιστότοπος BulgarianMilitary.Com.

Η συνεδρίαση θεωρήθηκε ως η πιο σημαντική σχετικά με τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις νέες τοποθετήσεις στο ανώτατο επιτελείο, συγκεκριμένα στις θέσεις των διοικητών ταξιαρχιών που καλυφθούν από ικανούς και αποφασιστικούς αξιωματικούς.

Η δημιουργία μονάδων υπό τη μορφή ”Μεράρχου/Ταξιάρχου -Ανώτατου Δημοσίου Υπαλλήλου” σε αρκετές υπηρεσίες του υπουργείου εθνικής άμυνας, που αποσκοπεί στην εξασφάλιση μιας περισσότερο τεχνικής και επαγγελματικής υπηρεσίας, έχει οδηγήσει στην αναμόρφωση των σχέσεων ανάμεσα τους πολίτες και τους στρατιωτικούς. Αυτές οι αλλαγές προέκυψαν αφότου ο πρώην αρχηγός γενικού επιτελείου Χουλούσι Ακάρ, προτάθηκε για την θέση του υπουργού άμυνας, από τον πρόεδρο Ερντογάν, τον περασμένο μήνα.

Σχετικά με το γεγονός των αυξανόμενων στρατιωτικών απειλών και των μεταβαλλόμενων αλλαγών στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο έλαβε επίσης μια σημαντική απόφαση, υπό την προεδρία του Ρετζεπ Ταϊπ Ερντογάν, να αυξήσει τον αριθμό των 12 υφιστάμενων ταξιαρχιών ειδικών δυνάμεων στις 16.

Αρχικά η κοινότητα ήταν εξοικειωμένη με τη δημιουργία των τεσσάρων ταξιαρχιών ειδικών δυνάμεων – η 11η ταξιαρχία ΕΔ μετακινήθηκε στο Ντενιζλί, η 7η ταξιαρχία ΕΔ – στην επαρχία Σαγγάριου, η 17η ταξιαρχία ΕΔ – στην Τραπεζούντα, η 41η ταξιαρχία – στο Κιρκλαρελί. Αργότερα, πήραν υπό τη διοίκηση τους άπλες μονάδες μάχης στις πόλεις: Καισάρεια, Μπολού, Χακάρι και Τουντσελί. Λόγω των επειγουσών αναγκών, δυο ακόμα ταξιαρχίες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της Μπίνγκολ – Σιίρτ (νοτιοανατολική Ανατολία), όπως επίσης και δύο ειδικές ταξιαρχίες στρατοφυλακής. Έτσι με την πάροδο των ετών, ο αριθμός των τουρκικών ιδιαίτερα αποτελεσματικών και πλήρως επαγγελματικών ταξιαρχιών ειδικών δυνάμεων ανήλθε στις 12. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο, ο αριθμός τους αυξάνεται με ακόμα τέσσερις.

Κατά τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Στρατιωτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο, ξεπεράστηκαν επίσης οι προηγούμενες δυσκολίες που διαπιστώθηκαν, στην έλλειψη προσωπικού, με την αύξηση του αριθμού των Τούρκων στρατηγών και ναυάρχων στους 244. Με την απόπειρα πραξικοπήματος, την 15η Ιουλίου 2016, ο αριθμός τους μειώθηκε από τους 360 στους 215, όπως είναι σε κανονικές συνθήκες εν καιρώ ειρήνης.

Απόδοση/Μετάφραση από το ”bulgarianmilitary.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.