Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στο υπουργείο Άμυνας να επεξεργασθεί πρόταση για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και στη διευκόλυνση των υπόχρεων  στην εκπλήρωσή τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ, το προτεινόμενο νέο στρατιωτικό σύστημα αναφέρεται σε διάφορες επιλογές.

Στο προσχέδιο που καθορίζεται ως  6-9-12 (μήνες), υπάρχει η βασική εκπαίδευση των τριών μηνών.

«Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Ακάρ επιθυμούν οι Τούρκοι να έχουν μια στρατιωτική θητεία έστω και μικρή», όπως αναφέρεται.

Έτσι μετά τους τρεις βασικούς μήνες της θητείας υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν  τη στρατιωτική θητεία.

Ο κατώτατος μισθός θα καταβάλλεται μόνο σε εκείνους που θα εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία μετά τη βασική εκπαίδευση.

Για τους υπόλοιπους υπάρχει μια ευελιξία ιδιαίτερα για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί και οι δικαστικοί που θα μπορούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους χωρίς να επηρεάζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία τους, δηλαδή αυτή θα γίνεται σε κατάλληλες χρονικές περιόδους.

Για παράδειγμα αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, ορισμένα επαγγέλματα μπορούν να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία με εργασία στο δημόσιο μετά τη βασική εκπαίδευση.

Πηγή: elthraki.gr

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: