Τουρκία: Εξετάζεται πρόταση για μείωση της στρατιωτικής θητείας

Ο πρόεδρος Ερντογάν πρότεινε στο υπουργείο Άμυνας να επεξεργασθεί πρόταση για τη μείωση της στρατιωτικής θητείας και στη διευκόλυνση των υπόχρεων  στην εκπλήρωσή τους.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Γενί Ακίτ, το προτεινόμενο νέο στρατιωτικό σύστημα αναφέρεται σε διάφορες επιλογές.

Στο προσχέδιο που καθορίζεται ως  6-9-12 (μήνες), υπάρχει η βασική εκπαίδευση των τριών μηνών.

«Τόσο ο Ερντογάν όσο και ο Ακάρ επιθυμούν οι Τούρκοι να έχουν μια στρατιωτική θητεία έστω και μικρή», όπως αναφέρεται.

Έτσι μετά τους τρεις βασικούς μήνες της θητείας υπάρχουν πολλές επιλογές για όσους δεν θέλουν να πληρώσουν  τη στρατιωτική θητεία.

Ο κατώτατος μισθός θα καταβάλλεται μόνο σε εκείνους που θα εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία μετά τη βασική εκπαίδευση.

Για τους υπόλοιπους υπάρχει μια ευελιξία ιδιαίτερα για ορισμένες επαγγελματικές ομάδες όπως οι εκπαιδευτικοί και οι δικαστικοί που θα μπορούν να υπηρετήσουν τη θητεία τους χωρίς να επηρεάζεται η επαγγελματική σταδιοδρομία τους, δηλαδή αυτή θα γίνεται σε κατάλληλες χρονικές περιόδους.

Για παράδειγμα αναφέρεται ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν εκπληρώσουν τη στρατιωτική θητεία τους κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επίσης, ορισμένα επαγγέλματα μπορούν να ολοκληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία με εργασία στο δημόσιο μετά τη βασική εκπαίδευση.

Πηγή: elthraki.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.