Τουρκία και Ινδονησία υπέγραψαν την κοινή ανάπτυξη άρματος μεσαίου βάρους

Το πρόγραμμα το τουρκο-ινδονησιακού τεθωρακισμένου οχήματος.

Την 7η Μάιου το Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM) της Τουρκίας ανακοίνωσε πως Άγκυρα και Ινδονησία έχουν υπογράψει συμφωνία για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή ενός μεσαίου βάρους άρματος μάχης.

Οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνία για τον σχεδιασμό και την κατασκευή δύο πρωτότυπων μεσαίου βάρους αρμάτων μάχης. Στην ανακοίνωση του το SSM είπε πως τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας θα ανήκουν και στις δύο χώρες.

Η συμφωνία, η οποία θα ολοκληρωθεί σε 37 μήνες, θα περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή ενός σκάφος άρματος το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για δοκιμές αντοχής στις χερσαίες νάρκες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες επιτήρησης από μία εκτελεστική επιτροπή η οποία θα δημιουργηθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ινδονησίας και το τουρκικό SSM.

Η τουρκική αμυντική βιομηχανία FNSS, θα παρέχει εκπαιδευτικές υπηρεσίες στην ινδονησιακή κρατική αμυντική βιομηχανία PT Pindad για τον σχεδιασμό και παραγωγή του μεσαίου βάρους άρματος.

Το πρώτο πρωτότυπο θα κατασκευαστεί στην Τουρκία με την συμμετοχή μηχανικών της PT Pindad και το δεύτερο θα κατασκευαστεί στην Ινδονησία από την PT Pindad.

Απόδοση από το hurriyetdailynews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Ενδιαφέρον, φαίνεται πως οι γείτονες ψάχνονται για οικονομικό συνεργάτη στο Altay στα πρότυπα της Ρωσο-Ινδικής Συνεργασίας στο μαχητικό πέμπτης γενιάς FGFA

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.