Τουρκία: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του αντιαεροπορικού πυραύλου HİSAR-A

Η Τουρκία ολοκλήρωσε τις δοκιμαστικές εκτοξευσεις του Μεσαίου Υψόμετρου Αντιαεροπορικού Πυραύλου (HiSAR-A)

Η τουρκική βιομηχανία Ροκετσάν ολοκλήρωσε με επιτυχία τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις του HİSAR-A, του Εθνικού Πυραύλου Αεράμυνας Χαμηλού Ύψους, στο Ακσαράϊ από 19 έως 24 Ιουνίου του 2015.

Οι δοκιμές του Ελεγχόμενου Δοκιμαστικού Πυραυλου-1 (KTF-1) με δικό του αυτόματο πιλότο και του Βαλλιστικού Δοκιμαστικού Πυραυλου-2 (BTF-2) με πυραυλοκινητήρα στερεού προωθητικού καύσιμου δυο σταδίων (διπλού παλμού), ο οποίος είναι ο πρώτος της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκαν με την συμμετοχή της διοίκησης του Στρατού Ξηράς της Τουρκίας, του Υφυπουργείου Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) και της Aselsan.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της βιομηχανίας, κατά τις δοκιμές που έχουν ολοκληρωθεί, ο πύραυλος HİSAR-A αποκολλήθηκε με επιτυχία από τον εκτοξευτή με την πυροδότηση του κινητήρα πρώτου σταδίου, τότε, εν πτήσει πυροδότησε τον δεύτερο προωθητικό κινητήρα για την εκτέλεση των προγραμματισμένων ελιγμών υπό τον έλεγχο του ενσωματωμένου αυτόματου πιλότου.

Αυτή είναι η πρώτη επιτυχημένη βολή ενός πυραυλοκινητήρα δυο σταδίων στην Τουρκία, η οποία κατέστησε την Ροκετσαν μέλος του περιορισμένου αριθμού εταιρειών στο κόσμο που διαθέτουν παρόμοιες τεχνολογικές ικανότητες. Ως αποτέλεσμα των δοκιμαστικών εκτοξεύσεων, ακόμη ένα ορόσημο ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο της ανάπτυξης του πρώτου εθνικού αντιαεροπορικού πυραύλου της Τουρκίας.

Τα προγράμματα HİSAR έχουν σχεδιαστεί ώστε να δώσουν στην Τουρκία την δυνατότητα του Πυραύλου Αεράμυνας για την κάλυψη των αντιαεροπορικών απαιτήσεων χαμηλού και μεσαίου υψόμετρου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και να είναι σε θέση να ανταγωνιστεί στις διεθνείς αγορές. Η ανάπτυξη του RADAR, των συστημάτων διοίκησης και έλεγχου και έλεγχου πυρός εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Aselsan ενώ ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των πυραυλικών συστημάτων είναι ευθύνη του Πυραυλικού Κέντρου Αριστείας Ροκετσαν της Τουρκίας.

https://www.youtube.com/watch?v=QhO4B8sZRM4

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.