Τουρκία: Ο Στρατός παρέλαβε το 19º επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK

[dropcap size=small]Σ[/dropcap]ύμφωνα τον ιστότοπο trt.net.tr, την 4η Ιανουαρίου 2017, με μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστασεις της Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας TUSAŞ (TAİ) στην Άγκυρα, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του Τουρκικού Στρατού παρέλαβε το 19º επιθετικό ελικόπτερο εγχώριας παραγωγής T-129.

Το 2018 θα εκτελέσει την παρθενική του πτήση το εθνικό ελικόπτερο που αναπτύσσει η Τουρκία και το 2023 το εθνικό μαχητικό αεροσκάφος. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2018 θα εκτελέσει την παρθενική του πτήση το εθνικό ελικόπτερο που αναπτύσσει η Τουρκία.

Το 19º ελικόπτερο T-129 ATAK που κατασκευάστηκε με εγχώριες δυνατότητες παραδόθηκε στις Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις με τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροδιαστημική Βιομηχανία TUSAŞ (TAİ) στην Άγκυρα.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φικρί Ισίκ στην ομιλία που έκανε στην τελετή εξέφρασε την υπερηφάνεια του που παραδίδει το 19º T-129 ATAK στην Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων, υπογραμμίζοντας πως συνεχίζεται με επιτυχία το πρόγραμμα κατασκευής του ελικοπτέρου που αναπτύχθηκε και σχεδιάστηκε με εθνικές δυνατότητες.

Η Τουρκία με μεγάλες θυσίες απέκτησε σημαντικά έργα και μειώθηκε σε σημαντικό βαθμό η εξάρτηση των ΤΕΔ από το εξωτερικό.

«Το έργο ATAK συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία. Θεού θέλοντος σύντομα θα ξεκινήσουμε και τις εξαγωγικές δράσεις για να προσφέρουμε το ελικόπτερο ATAK στις ένοπλες δυνάμεις των φιλικών και συμμαχικών χωρών. Υπάρχει σημαντική ζήτηση, θέλω να πω ότι περνά με μεγάλη επιτυχία τις δοκιμές σε άλλες χώρες.»

Ο Ισίκ είπε ότι το βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος νέας γενιάς Hürkuş έχει φτάσει στη φάση της μαζικής παραγωγής.

«Ξεκινήσαμε τις εργασίες για να πετάξει με όπλα το Hürkuş. Στόχος μας είναι να το παραδώσουμε εξοπλισμένο στις ΤΕΔ το 2017», ανέφερε.

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σύστημα μη επανδρωμένου αεροσκάφους ANKA, το οποίο χαρακτήρισε καμάρι της Τουρκίας.

Παλαιότερο βίντεο από την παράδοση του 17ου ελικοπτέρου T-129 στις ΤΕΔ.

https://www.youtube.com/watch?v=diKk_VmU4kA

«Το 2017 θα είναι μια χρονιά που θα παραδώσουμε το εξοπλισμένο ANKA στις ΤΕΔ, στις δυνάμεις ασφαλείας, στην στρατοχωροφυλακή. Θα έχουμε ANKA που θα πετάνε μέσω επίγειων σταθμών, Θεού θέλοντος θα παραδώσουμε και ANKA στις ΤΕΔ που θα πετάνε και θα ελέγχονται από δορυφόρο.»

Η Τουρκία έχει περάσει ένα σημαντικό κατώφλι στην κατασκευή του δικού αυθεντικού και πρωτότυπου ελικοπτέρου.

«Θεού θέλοντος στις 6 το πρωί της 6ης Σεπτεμβρίου του 2018 το εθνικό ελικόπτερο θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση.»

Η TAİ, η κύρια ανάδοχος του εθνικού μαχητικού αεροσκάφους, συνεχίζει όλες τις απαραίτητες εργασίες υποδομής.

«Θεού θέλοντος το 2023, την 100η επέτειο της ίδρυσης της Δημοκρατίας μας, θα εκτελέσει την πρώτη του πτήση το μαχητικό αεροσκάφος που σχεδιάσαμε και αναπτύσσουμε εμείς.»

Πηγή: trt.net.tr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.