Τουρκία: Παραλαβή του πρώτου αεροσκάφους θαλάσσιας επιτήρησης CASA CN-235 Meltem ΙΙ

Στη φωτογραφία αεροπλάνο θαλάσσιας επιτήρησης της τουρκικής Ακτοφυλακής CN-235 CASA (defencetalk.com)

Η Τουρκία παρέλαβε, από την εταιρεία Thales, το πρώτο από τα τα τρία αεροσκάφη θαλάσσιας επιτήρησης του προγράμματος Meltem II. Το αεροσκάφος θα χρησιμοποιηθεί από την τουρκική Ακτοφυλακή και θα έχει ως έδρα την Αεροπορική Βάση Izmir.

To αεροσκάφος παραδόθηκε από τους αξιωματούχους της εταιρεία Thales κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στις εγκαταστάσεις της Τουρκικής Αεροναυτικής Βιομηχανίας (TAI) στην Άγκυρα την 28 Ιανουαρίου 2013.

Την παραλαβή του αεροσκάφους για την Τουρκία έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών İdris Naim Şahin.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Thales, αυτό το αεροσκάφος  σηματοδοτεί  την πρώτη παράδοση του πρώτου αεροσκάφους θαλάσσιας επιτήρησης που είναι εξοπλισμένο με το σύστημα αποστολής AMASCOS της Thales, το οποίο θα παρέχει ενισχυμένες δυνατότητες στην τουρκική Ακτοφυλακή για την καλύτερη επιτήρηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και των Εθνικών Χωρικών Υδάτων της Τουρκίας.

Το συγκεκριμένο αεροσκάφος έχει σχεδιαστεί για την εκτέλεση ενός ευρέως φάσματος αποστολών συμπεριλαμβανομένων:

  • Επιτήρηση επιφανείας και Ναυτικό έλεγχο, επιχειρήσεις καταπολέμησης των ναρκωτικών και άλλων μορφών λαθρεμπορίου, πρόληψη της παράνομης μετανάστευσης και της παράνομης αλιείας.
  • Επιχειρήσεις επιτήρησης και ελέγχου μόλυνσης, με την δυνατότητα περισυλλογής αποδεικτικών στοιχείων, που είναι απαραίτητα για αυτού του είδους τις επιχειρήσεις.
  • Επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η εταιρεία Thales είναι ο κύριος ανάδοχος του προγράμματος Meltem II, το οποίο προβλέπει την παράδοση έξι αεροσκαφών θαλάσσιας επιτήρησης για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και τριών για την τουρκική Ακτοφυλακή, όλα βασίζονται στην τροποποίηση των πλατφορμών CASA CN-235. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, για τα αεροσκάφη του τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, την παροχή επιπλέον συστημάτων θαλάσσιας επιτήρησης, τα οποία θα τοποθετηθούν στα αεροσκάφη ATR72-500. Όλα τα συστήματα αποστολής βασίζονται στη λύση AMASCOS (Airborne Maritime Situation & Control System) της Thales.

Η παράδοση αυτή έρχεται σε συνέχεια της παράδοσης των τεσσάρων αεροσκαφών θαλάσσιας περιπόλου στο τούρκικο Πολεμικό Ναυτικό στις αρχές του Σεπτεμβρίου 2012.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Thales delivers first marit…

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.