Τουρκία: Προμήθεια 30 UAV για την Αστυνομία

Το τουρκικό τακτικό μη επανδρωμένο αερόχημα Bayraktar TB2. (baykarmakina.com)

Το υφυπουργείο αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) ξεκίνησε τη διαδικασία προμήθειας 15 μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAV) από την κρατική Turkish Aerospace Industry (TAI) και 15 από την βιομηχανία Baykar Makine για χρήση από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Δώδεκα από τα νεοαποκτηθέντα UAV θεωρήθηκαν ως «επείγον» δημοσίευσε η Hurryet Daily News την 21η Αυγούστου.

Η αστυνομία είχε δηλώσει ότι χρειάζεται επιχειρησιακά και τακτικά UAV τα οποία θα χρησιμοποιηθούν εναντίον των αυξανόμενων τρομοκρατικών επιθέσεων δήλωσε η SSM.

Οι προσπάθειες συνεργασίας με την αστυνομία, είχαν αρχίσει για την προμήθεια 15 επιχειρησιακών UAV ANKA, ένα εγχώριο αερόχημα που αναπτύσσεται από την TAI, και 15 τακτικών Bayraktar που κατασκευάζονται από την Baykar.

Τα σχέδια απόκτησης καλύπτουν την αγορά πέντε συστημάτων αποστολής από κάθε βιομηχανία.

Δύο συλλογές ANKA, συνολικά έξι UAV, και δύο συλλογές Bayraktar, θα αποκτηθούν άμεσα, ενώ τα υπόλοιπα θα αποκτηθούν τα επόμενα έτη.

Απόδοση απο το hurriyetdailynews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.