Ο εξομοιωτής θα χρησιμοποιηθεί για τη βασική αλλά και για την προχωρημένη εκπαίδευση των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Τέθηκε σε λειτουργία στις Εγκαταστάσεις Εκπαίδευσης και Εξομοίωσης του Αεροδρομίου Εσένμπογα της Αγκύρας, ο πρώτος Εθνικός Εξομοιωτής Εναέριου Ελέγχου (atcTRsim) που αναπτύχθηκε με εθνικές δυνατότητες με τη συνεργασία του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας (TÜBİTAK) και της Γενικής Διεύθυνσης Κρατικών Αερολιμένων (DHMİ).

Σύμφωνα με τη γραπτή ανακοίνωση που έγινε από την TÜBİTAK, στο σύστημα atcTRsim που αποτελεί το πρώτο εθνικό εξομοιωτή εναέριας κυκλοφορίας, υπάρχουν εξομοιωτές προσέγγισης, εξομοιωτής ραντάρ ελέγχου διαδρομής και εξομοιωτής ελέγχου αερολιμένα με οπτικό περιβάλλον μοιρών.

Turkey_SIM1

Ο Εθνικός Εξομοιωτής Εναέριου Ελέγχου που έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επεκταθεί, μπορεί με εγχώριες δυνατότητες να επικαιροποιηθεί πολύ εύκολα με τρισδιάστατα μοντέλα νέων αεροδρομίων και τυχών αλλαγές στον εναέριο χώρο.

Ο εξομοιωτής που αποτελεί προϊόν του Ερευνητικού Κέντρου Προηγμένων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Ασφάλειας Πληροφοριών (BİLGEM) του TÜBİTAK, και την εγκατάσταση του οποίου ανέλαβε η HAVELSAN, θα χρησιμοποιηθεί για τη βασική αλλά και για την προχωρημένη εκπαίδευση, αν χρειαστεί, των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας καθώς και για την αναδιάρθρωση και την τροποποίηση του εναέριου χώρου.

Πηγή: trt.net.tr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: