Τουρκία: Συμφωνήθηκε σύμβαση μαζικής παραγωγής του “Κυνηγού Πυραύλων”

©Aselsan | Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων της “Aselsan” εναντίον των πυραύλων εδάφους-αέρος επιδείχθηκε με επιτυχία σε ένα σενάριο υψηλής επικινδυνότητας.

Πρόσφατα η τουρκική εταιρεία “Aselsan” ανακοίνωσε ότι υπέγραψε σύμβαση μαζικής παραγωγής με το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικών προγραμμάτων (“SSM”) για το αντιαεροπορικό σύστημα ελέγχου πυρός (ΣΕΠ), τα σύγχρονα ρυμουλκούμενα πυροβόλα των τριάντα πέντε χιλιοστών (35mm) και το πυρομαχικό “ΑΤΟΜ” εναέριας έκρηξης (Airburst), επίσης, τριάντα πέντε χιλιοστών (35mm).

Το σύστημα που θα κατασκευαστεί στο πλαίσιο αυτής της σύμβασης, προορίζεται για τον τουρκικό στρατό και πολεμική αεροπορία (“TuAF”), “η ικανότητα του “Κυνηγού Πυραύλων” (“Missile Hunter”) ταξινομήθηκε μέσω βολών με πραγματικά πυρά που πραγματοποιήθηκαν την 1η Δεκεμβρίου 2015”, σύμφωνα με την εταιρεία. Κατά τη διάρκεια των δοκιμών, η αποτελεσματικότητα των συστημάτων της “Aselsan” εναντίον των πυραύλων εδάφους-αέρος επιδείχθηκε με επιτυχία σε ένα σενάριο υψηλής επικινδυνότητας.

Εν τω μεταξύ η “Aselsan” ανακοίνωσε ότι η μαζική παραγωγή του αυτοκινούμενου αντιαεροπορικού πυροβόλου (“SPAAG”) “KORKUT” εξελίσσεται με επιτυχία από το 2016. Το “KORKUT” αναπτύσσεται για την αποτελεσματική αεράμυνα των μηχανοκίνητων στρατευμάτων και κινητών μονάδων. Διαθέτει δυνατότητα βολής εν κινήσει με τον σταθεροποιημένο μη επανδρωμένο πυροβόλο. Το “KORKUT” διαθέτει επίσης τη δυνατότητα πυροδότησης του “ATOM” των “35mm” επιπρόσθετα με το συμβατικό πυρομαχικό των “35mm”. Το “KORKUT” μαζί με το “ATOM”, βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα των επίγειων αεραμυνών εναντίον σύγχρονων αεροπορικών απειλών συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων αέρος-εδάφους πυραύλων κρούζ και “drone”.

Το έργο του “KORKUT SPAAG” περιλαμβάνει την προμήθεια σαράντα δυο (42) οχημάτων οπλικού συστήματος (SSA, προς αντικατάσταση των υφιστάμενων παρωχημένων συστημάτων “M-42A1/A2 DUSTER WALKER”) και δεκατεσσάρων (14) οχημάτων “C2” (“ΚΚΑ”), όλα τοποθετημένα πάνω στο σκάφος του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης “FNSS ACV-30”. Μετά την παράδοση και επιτυχημένη πιστοποίηση των αρχικών συστημάτων, τον Ιανουάριο του 2016 υπογράφηκε η σύμβαση μαζικής παραγωγής με τo “SSM” και την “Aselsan”. Η εταιρεία δήλωσε ότι το μερίδιο της στην συμφωνία ειναι αξίας οχτακοσίων εξήντα εννιά εκατομμυρίων λιρών Τουρκίας (869 εκ. ₺) περίπου διακόσια τριάντα εκατομμύρια δολάρια (230 εκ. $).

To ΣΕΠ προορίζεται για την αποτελεσματική αεράμυνα χαμηλού υψομέτρου των στρατιωτικών βάσεων και σημαντικών εγκαταστάσεων, τον έλεγχο των ρυμουλκούμενων αντιαεροπορικών πυροβόλων των “35mm” και του Αντιαεροπορικού Συστήματος Εκτόξευσης Πυραύλου Χαμηλού Υψομέτρου που αναπτύσσεται απο την “Aselsan” υπό το πρόγραμμα “HISAR”.

Burak Ege Bekdil

Απόδοση/Μετάφραση απο το “defensenews.com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

  1. Βασική αποστολή του SPAAG KORKUT, είναι η προστασία των τουρκικών τεθωρακισμένων σχηματισμών στον Έβρο από τα ΑΗ-64/ΟΗ-58 και την ΠΑ, κυρίως όμως από την ΠΑ. Το όχημα είναι αμφίβιο και αυτό σημαίνει οτι οι τούρκοι σκοπεύουν να το χρησιμοποιήσουν στις επιχειρήσεις βίαιης διάβασης του ποταμού Έβρου και άλλων ποταμών στην περιοχή της Θράκης, κάνοντας το ικανό να ακολουθήσει τις πρώτες δυνάμεις που θα περάσουν το υδάτινο κώλυμα και να τις προστατεύσει από επιθετικά ελικόπτερα που θα σταλούν για να καταστείλουν την επιθετική ενέργεια.

    [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=Q1x16xHx5ZU&w=640&h=390]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.