Το Bayraktar, το πρώτο από τα δυο τουρκικά αρματαγωγά πλοία (LST) που κατασκευάστηκε κατόπιν παραγγελίας από το ναυπηγείο Adik της χώρας, παραδόθηκε την 22α Απριλίου στη τουρκική διοίκηση ναυτικών δυνάμεων.

Η συμμετοχή της εγχώριας βιομηχανίας στην κατασκευή του πλοίου μήκους 140 μέτρων ήταν 70,68%, συμπεριλαμβανομένης της συνεισφοράς επιπέδου 48% από τις μικρές και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση που αποδεσμεύθηκε την 22α Απριλίου από το τουρκικό Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας (SSM).

Καθώς προσφέρει βαλλιστική προστασία στο πλήρωμα του, το Bayraktar διαθέτει επίσης μέτρα ολοκληρωμένης πυρηνικής, βιολογικής, χημικής (ΧΒΠ) προστασίας.

Το πλοίο έχει μια πλατφόρμα που μπορεί να δεχθεί ένα ελικόπτερο γενικής χρήσης 15 τόνων και μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις ακάτους απόβασης προσωπικού και οχημάτων (LCVP) που μπορούν να πλεύσουν με ταχύτητα 20 κόμβων και η κάθε μια να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο 8 τόνων ή 40 άτομα.

Kerry Herschelman

Μετάφραση/Απόδοση απο το Janes.Com για την Προέλαση.

30 Σχόλια

 1. Μήτσιας Ευστάθιος

  Οι τελευταίες κινήσεις της Τουρκίας δεν αντικατοπτρίζουν μόνο την διάθεση , εκ’ μέρους της , για επαναδιευθέτηση του Αιγαίου . Θεωρεί ότι έχει βρει τον αδύνατο κρίκο της περιοχής και προετοιμάζει τον λαό της με όλα αυτά περί κατεχόμενων από την Ελλάδα νησιών . Θέλει να πετύχει κατάληψη νησιού και κατά προτίμηση του Αγαθονησίου , για να συζητήσει από μηδενικής βάσης το θέμα του Αιγαίου και της υφαλοκρηπίδας . Το θέμα είναι η δική μας αντίδραση . Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα – και θα έρθει να μην υπάρχει αμφισβήτηση επ’ αυτού , αφήστε τον Ελληνικό Στρατό να κάνει την δουλειά του και όχι μόνο αυτό . Με αποβατικές κινήσεις σε Ίμβρο – Τένεδο καθώς και με προέλαση στην πεδιάδα της Ανατολικής Θράκης , τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν δραματικά υπέρ μας . Θέληση να υπάρξει μόνο και πραγματικά αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή του τέλους για τις φασαρίες στο Αιγαίο . Θεός φυλάξει , ούτε πολεμοκάπηλος είμαι , ούτε βεβαίως διαθέτω τις γνώσεις των μελών του ιστοτόπου αλλά γνωρίζω ότι αν δεν δράσουμε τώρα και τα δεδομένα θα είναι συντριπτικά κατά μας στο μέλλον και κυρίως , τα παιδιά μας θα κληθούν να καθαρίσουν τις σημερινές βρωμιές και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους το κάνουμε αυτό . Ευχαριστώ για την φιλοξενία σας .

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   «τα παιδιά μας θα κληθούν να καθαρίσουν τις σημερινές βρωμιές και δεν έχουμε το δικαίωμα να τους το κάνουμε αυτό».
   Και όμως,στο όνομα των παιδιών μας κάναμε την Ἑλλάδα αυτό που είναι σήμερα,και το αύριο που θα τους κληροδοτήσουμε άδηλο,αλλά σαφώς χειρώτερο από το σήμερα.
   Για το καλό τους,πάντα.

   Απάντηση
  • giorgos tsagaris

   Θα σου προτεινα φιλτατε να αρχισεις απο την ιστορια…..
   Κεφάλαιο Εσκις Εχιρ…

   Απάντηση
 2. ΚΝ

  Παιδιά μην ταραζεστε, για να ξεφορτώσουν sat στις βραχονησίδες τα φτιάχνουν, αφού ο πόλεμος στις βραχονησίδες δεν θα γίνει ή μήπως οχι ;

  Απάντηση
 3. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  KN άμα ήθελαν οι δικοί μας δεν θα μπορούσαν να πατήσουν το πόδι τους οι τούρκοι στης βραχονησίδες γιατί υπάρχει τρόπος να τους διώξεις από εκεί χωρίς να τους σκοτώσεις, χωρίς πυρά αλλά αυτά είναι ψηλά γράμματα!

  Απάντηση
  • ΚΝ

   Γενικά άμα ήθελαν οι δικοί μας οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να πατήσουν πόδι πουθενά αλλα αυτο ειναι μεγάλο θέμα , δεν μπορεί να συζητηθεί σε δυο γραμμές. Το θέμα ειναι τωρα τι κάνουμε για να ετοιμαστούμε οσο καλυτερα γίνεται γι’αυτο που δυστυχως έρχεται και απ’ό,τι φαίνεται ειναι πια αναπόφευκτο.

   Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Δέν το κατάλαβα αυτό το «υπάρχει τρόπος να τους διώξεις από εκεί χωρίς να τους σκοτώσεις».
   Ντίσνεϋλαντ θα το κάνουμε;

   Απάντηση
   • T.T.

    Θα μπορούσαμε να τους λέμε ανέκδοτα μέχρι να πεθάνουν στα γέλια…

   • ΑΧΕΡΩΝ

    Τ.Τ,βλέπω ότι και εσύ έχεις τα γονίδια του φονέως…ἤ τουλάχιστον,το χιούμορ σου σκοτώνει.
    ?
    Ὡς τόσο,τώρα που το καλοσκέφτομαι,ἄν γίνουμε καθ᾿οποιονδήποτε τρόπο αίτιοι θανάτου κάποιου «φουκαρά» που «απλώς εκτελούσε διαταγές»,τότε,τί απολογία θα δώσουμε στο απο ᾿δώ μεριά ορυώμενο ανθρωπισταριό;

 4. Θοδωρης

  Καλημερες. Παντως από το Σαρουκαμπευ κ το Ντογκανμπευ που θυμαμαι εγω να βολταρουν μπροστα απ το ΕΦ Αγιας Ελένης το 1993, καλυτερα φαίνονται. Θοδωρής..

  Απάντηση
 5. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

  ΑΧΕΡΩΝ
  27 Απριλίου 2017
  Δέν το κατάλαβα αυτό το «υπάρχει τρόπος να τους διώξεις από εκεί χωρίς να τους σκοτώσεις».
  Ντίσνεϋλαντ θα το κάνουμε;

  Αφού το ξέρεις από το φόρουμ που τα έχω πει αναλυτικά όλα αυτά και ήρθε μετά από 8 χρόνια ο Στρατηγός Φράγκος και είπε κάτι παρόμοιο με εμένα!
  Είχα πει περισσότερους από 10 τρόπους για να πετάξεις-διώξεις- εξουδετερώσεις-κοιμήσεις κλπ τους τούρκους.

  Πως θα πετάξεις τους τούρκους από μια βραχονησίδα στην θάλασσα:
  Στέλνεις τα καναντέρ να ρίξουν νερό από τα 400-500 μέτρα ύψος επάνω στην βραχονησίδα!
  Από τόσο ύψος θα σε πετάξει η πίεση του νερού στην θάλασσα, θα σε τραυματίσει!
  Στέλνεις ένα πυροσβεστικό πλοιάριο αφού πρώτα το έχεις θωρακίσει να κάνει το ίδιο ρίχνοντας νερό με τα κανονάκια επάνω στην βραχονησίδα.
  Μπορείς να ρίξεις υπνωτικό αέριο και να τους κοιμήσεις! Δακρυγόνα αέρια! CO2! ΚΛΠ
  Ακόμα να χρησιμοποιήσεις φλογοβόλα με σκοπό όχι να τους κάψεις ζωντανούς αλλά να τους αναγκάσεις να το βάλουν στα πόδια και να πέσουν στην θάλασσα!
  Να σπάζουν το φράγμα του ήχου χαμηλά αεροσκάφη F-4!

  Τώρα δεν θυμάμαι τα υπόλοιπα που είχα γράψει αλλά μπορώ να τα βρω γιατί ήταν πάνω από 10

  Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   «Αφού το ξέρεις από το φόρουμ που τα έχω πει αναλυτικά όλα αυτά και ήρθε μετά από 8 χρόνια ο Στρατηγός Φράγκος».
   Μου δίνεις την ευκαιρία να διευκρινήσω ότι δέν είμαι ὁ Acheron του DefenceNet Forum,την ύπαρξη του οποίου ψευδωνύμου διαπίστωσα μετά την υιοθέτηση του «Αχέρων» για μένα,ούτε στο συγκεκριμένο φόρουμ σχολίασα ἤ συμμετείχα ποτέ.
   Στο προκείμενο,ἡ χρήση μή φονικών μεθόδων είναι μία επικίνδυνη αγκύλωση,που μπορεί και να κοστίσει ζωές Ἑλλήνων,προκειμένου να μήν χαθούν ζωές Τούρκων.
   Δέν θα ασχοληθώ περαιτέρω για να καταδείξω την επιπολαιότητα αυτής της προσεγγίσεως.
   Απλούστατα,τόσο για λόγους επιβιωσιμότητος των ημετέρων,όσο και για λόγους αρχής,ἡ άσκηση φονικής βίας είναι ὁ πλέον ασφαλής,πέραν του αξιοπρεπής,τρόπος να υπερασπίσεις την Χώρα και την υπόσταση της.
   Ὁ επίβουλος θα πρέπει να γνωρίζει ότι για εμάς δέν υπάρχουν κρίσεις,ούτε προβοκάτσιες,αλλά μόνον προκλήσεις,στις οποίες οφείλουμε (και πρέπει επιτέλους να βρούμε το θάρρος) να απαντήσουμε όπως τους αρμόζει,και ίσως μάλιστα χωρίς καμμία δημοσιότητα.
   Όλα τα άλλα είναι άπελπεις σοφιστείες και τραγελαφικότητες.

   Απάντηση
  • Kostas

   Δίκαιε αυτα που προτεινεις ειτε ειναι φονικά ειτε πιο απαράδεκτα απο χρήση κλασικών φονικών όπλων.

   Προτεινεις την ρίψη νερού απο πυροσβεστικά: αυτο ειναι φονικό μέσο

   Προτεινεις τη χρήση χημικών όπλων: αυτο παραβιάζει καθε διεθνή συνθήκη

   Τα αλλα που λες ειτε δεν εχουν καποιο αποτέλεσμα (αεροσκαφη που σπάνε το φράγμα του ήχου χαμηλα) ειτε δεν ειναι εφικτά ( ποια ειναι η εμβελεια των αντλιών ρίψεις νερού απο τα πλωτά μεσα;)

   Για μια ακομα φορα λες πραγματα που δεν εχουν καμια αξια στον πραγματικό κόσμο, μας διασκεδάζεις ομως με την φαντασία σου!

   Απάντηση
   • Gunslinger32

    @Kostas
    Η μέθοδος χαμηλής υπέρ πτήσης με μεγάλη ταχύτητα(low Level High speed pass), δεν είναι κάτι που βγήκε απο την φαντασία του Δικαίου, εκτός αν η USAF του “έκλεψε, την ιδέα.

    Ακριβώς αυτή την μέθοδος πρότειναν οι πιλότοι των F-15(USAF) που βομβάρδισαν τα βυτιοφόρα (κατόπιν αίτησης του Γερμανού συνταγματάρχη(Oberst) Klein στην περιοχή του Kundus στις 4 Σεπτεμβρίου του 2009, σκοτώνοντας έτσι 140 άτομα οι περισσότεροι άμαχοι και παιδιά(για την ιστορία: σύμφωνα με επίσημες δηλώσεις οι πιλότοι τιμωρήθηκαν επειδή δεν επέμεναν στην μη χρήση όπλων).
    Ο συγκεκριμένος τρόπος είναι μέρος του κανόνα Economy of Force, που περιγράφει το παρακάτω απόσπασμα απο το Air Force Basic Doctrine – Air University. Συνεπώς δεν βλέπω να πρόκειται για διαδικασία βγαλμένη απο την φαντασία ενός σχολιαστή/αναγνώστη.

    (Η αναφορά στα γερμανικά μπορεί να επιβεβαιωθεί απο έναν αναγνώστη που διαβάζει γερμανικά.)

    “Schon vorher wurde bekannt, dass die US-Kampfpiloten das Bombardement der Tanklastzüge hinterfragt hatten: So hätten sie fünf warnende Tiefflüge vorgeschlagen. Der deutsche Fliegerleitoffizier habe des jedoch abgelehnt und verlangt, das Ziel sofort anzugreifen. Außerdem habe der Offizier sechs Bombenabwürfe verlangt. Die Besatzung der US-Kampfjets vom Typ F-15 habe dem widersprochen, es seien nur zwei Bomben nötig.

    Die beiden am Luftschlag beteiligten US-Piloten sollen dafür bestraft worden sein. Wie die Süddeutche Zeitung (SZ) berichtet, seien sie wenige Tage nach dem Vorfall im September strafversetzt worden. Isaf-Kommandeur Stanley McChrystal habe damit auf die Verletzung von Einsatzregeln reagiert.”

    http://www.zeit.de/politik/ausland/2010-01/afghanistan-klein-gesteht-luege

    Air force Basic Doctrine

    Economy of Force
    Economy of force is the judicious employment and distribution of forces. Its purpose is to allocate minimum essential resources to second- ary efforts. This principle calls for the rational use of force by selecting the best mix of air and space power. To ensure overwhelming combat power is available, maximum effort should be devoted to primary objectives. At the operational level, commanders must ensure that any effort made towards secondary objectives does not degrade achievement of the larger opera- tional or strategic objectives. This principle requires airmen to maintain a broader operational view even as they seek to obtain clearly articulated objectives and priorities.
    Economy of force may require a commander to establish a balance in the application of airpower between attacking, defending, delaying, or conducting deception operations, depending on the importance of the area or the priority of the objective or objectives. Also, priorities may shift rapidly; friendly troops in contact might drive a change in priority from one type of mission (e.g., interdiction) to another (e.g., close air support). Al- though this principle suggests the use of overwhelming force in one sense, it also recommends guarding against the “overkill” inherent in the use of excessive force. This is particularly relevant when excessive force can destroy the gaining or maintaining of legitimacy and support for an opera- tion.

    While this principle was well developed before the advent of airpower, it highlights precisely the greatest vulnerability of air and space power em- ployment. The misuse or misdirection of air and space power can reduce its contribution even more than enemy action. Ill-defined objectives can result in the piecemeal application of air and space forces with the resultant loss of decisive effects.

    http://www.au.af.mil/au/awc/awcgate/afdc/afdd1-chap3.pdf

   • Kostas

    Μάλλον ο Δίκαιος και ο gunslinger δεν έχουν πάει ποτέ σε αεροπορικές επιδείξεις και για αυτό επιμένουν να μιλάνε για φράγμα του ήχου ως μέθοδο εκφοβισμού επιλέκτων στρατιωτικών τμημάτων.
    Δεν ξέρω εάν θα φοβηθούν οι Τούρκοι καταδρομείς και εγκαταλείψουν την βραχονησίδα, πάντως τα γυναικόπαιδα στις αεροπορικές επιδείξεις απολαμβάνουν το θέαμα αεροσκαφών που σπάνε το φράγμα του ήχου μπροστά τους.
    Εάν δεν με πιστεύετε, δείτε το βίντεο

    Για μια ακόμα φορά σχολιαστές μιλάνε εδώ για πράγματα που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για αυτά.

   • Gunslinger32

    @Kostas
    Έχεις “δίκιο” για μια φορά θέλησα να σου κάνω την χάρη να ξεχάσω ότι μιλάω με μπουρδολόγο και ελληναρά εγωιστή που για να μην φανεί ότι είναι άσχετος και αδιάβαστος, απαντάει σε παραδείγματα(με αποδείξεις) απο γεγονότα σε πραγματικό πόλεμο με βίντεο απο αεροπορικές επιδείξεις, προσπαθόντας να βγάλει άκυρους ακόμα και γραπτούς κανόνες η και τακτικές της USAF.

    Για το αν δουλεύουν και σε ποιές περιπτώσεις, το γνωρίζουν εκείνοι που ασχολούνται επαγγελματικά με το αντικείμενο, δεν χρειάζονται έναν Kostas που τα βάζει με όλους(ακόμα και με αξιοματικούς της ΠΑ), όταν και επειδή αυτοί δεν συμφωνούν με τα χαζά που λέει.

    Μπροστά σε τόση βλακεία, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.
    Είσαι αυτό που ονομάζουν “απελπιστική περίπτωση”.

   • Kostas

    @ gunslinger:
    Δες το βίντεο που παρέθεσα και θα καταλάβεις ποσό λάθος είσαι. Δυστυχώς ΔΕΝ έχεις ιδέα για αυτά που γράφεις.
    Όσοι δουν το βίντεο θα καταλάβουν το κωμικό της πρότασης να εκδιώξεις καταδρομείς με αεροσκάφη που πετάνε υπερηχητικά πάνω απο τη βραχονησίδα.

   • Gunslinger32

    @Kostas
    Δεν χρειάζεται να δω ένα βίντεο με αεροπορικές επιδείξεις, καθώς τα γνωρίζω απο κοντά “Life on Stage” που λένε.

    Δεν έχω ιδέα εγώ που τα έχω δει αρκετές φορές απο κοντά αλλά έχεις εσύ που τα βλέπεις στο youtube, εδώ το τερμάτησες εντελώς.
    Σαν να μη έφτανε που δεν ξέρεις να κανείς σωστή ανάγνωση, συνεχίζεις να παριστάνεις και τον ειδικό. Είσαι και ανόητος.

   • Kostas

    gunslinger:εαν σε φοβίζει κατι που τα τρίχρονα παιδάκια στο βιντεο βρίσκουν διασκεδαστικό, τοτε πρεπει να το ψάξεις λιγο 🙂

    Εαν σε βοηθάει ψυχολογικά το να με βρίζεις, τοτε συνέχισε το.

   • Gunslinger32

    @kostas
    Δεν σε έβρισα, διαπίστωσα απλά ένα γεγονός.

    Επειδή το παίζεις ειδικός:

    “Kostas
    29 Απριλίου 2017
    ο Μετεορ εχει αξια εαν το αφος πετά χαμηλα οταν τον εκτοξεύσει. Κατα τα αλλα ο αμρααμ D ειναι κλάσεις ανώτερος.”

    Nothing left to say, όπως λένε και οι αμερικάνοι. 😀

   • Kostas

    @gunslinger: το “ανόητος” ειναι βρισιά.

    Βλεπω ομως οτι προσπαθείς να αλλάξεις θεμα αρα θα το θεωρήσω ως έμμεση παραδοχή του λάθους ισχυρισμού σου και δεν θα συνεχίσω.
    Εαν θες επεξηγήσεις και να μάθεις γιατι ο αμρααμ D υπερτερεί του μετεορ δες σχολιο μου κάτω απο το αντίστοιχο αρθρο.

   • Gunslinger32

    @kostas
    Δεν είναι καμία παραδοχή διότι δεν υπάρχει ούτε λάθος ούτε ισχυρισμός(οι ισχυρισμοί είναι δικό σου σπεσιαλιτέ), αυτό που προσπαθείς επανειλημμένα είναι να διαστρεβλώσεις τα γραπτά μου, με την γνωστή μέθοδος που συνηθίζεις σε αυτές τις περιπτώσεις.

    Δεν χρειάζεται καμία επεξήγηση για τις σαχλαμάρες που γράφεις, είναι απλά σαχλαμάρες.

 6. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

  ΑΧΕΡΩΝ το να ανοίξεις πυρ είναι το ευκολότερο πράμα αλλά κάνεις έναν λάθος στον συλλογισμό σου, ξεχνάς ότι προσπαθούν να σε κατηγορήσουν οι απέξω ότι εσύ άνοιξες πρώτος πυρ!
  Οι ευρωπαίοι και οι αμερικάνοι για αυτό και δεν έχουμε ανοίξει πυρ μέχρι τώρα.
  Αν το καταλάβεις αυτό ότι προσπαθούν να μας κατηγορήσουν κιόλας που δεν τα βρίσκουμε με τους τούρκους πόσο μάλλον να ανοίξουμε πρώτοι πυρ!

  Απάντηση
  • T.T.

   Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια, τα σπαθιά,

   να τα κάνουμε αλέτρια να δουλεύει η αγροτιά!

   Τι τα θέλουμε τα όπλα, τα κανόνια τα βαριά

   να τα κάνουμ’ εργαλεία, να δουλεύει η εργατιά!

   Τι το θέλουν τον «Αβέρωφ», τι το θέλουν το «Κιλκίς»

   να τα κάνουμε τραχτέρια, να οργώνουμε τη γης!

   Απάντηση
  • ΑΧΕΡΩΝ

   Μάλλον εσύ -και όσοι άλλοι είναι αυτής της γνώμης- κάνεις ένα λάθος.
   Και ποιό είναι αυτό;
   Απλούστατα,ότι άπαξ και γίνει το μπάμ,θα πρέπει να γίνει σωστά,δηλαδή να βγείς εσύ ὁ μάγκας της υποθέσεως,και όχι ὁ κλαμμένος.
   Προσωπικά,παίρνω ὡς δεδομένο ότι είτε κερδίσουμε,είτε χάσουμε,οἱ Τούρκοι θα δείξουν ούτως ἤ άλλως το απύθμενο θράσος τους,οἱ «Ευρωπαίες» εταίρες μας,και οἱ Αμερικανοί τα ίδια,εν ολίγοις καλύτερα να μας συκοφαντούν ενώ θα έχουμε κερδίσει,και ενώ θα έχουμε δείξει ότι ξέρουμε και να κερδίζουμε,παρά να μας συκοφαντούν ενώ θα έχουμε χάσει.
   Επιτέλους,το ποιός πυροβολεί πρώτος δέν σημαίνει και ότι προκάλεσε πρώτος,και στο τέλος-τέλος της γραφής,σε δική μας επικράτεια ανοίγουμε πύρ,έλεος.
   Και γαία πυρί μιχθήτω,ἄμα λάχει να᾿ούμ,δηλαδή τί χειρώτερο μπορεί να μας συμβεί από το να είμαστε ένα καρπαζοδοχείο,ένα χρεωκοπημένο βιλαέτι και αποθήκη ψυχών;
   Ἤμαρτα,που λένε και οἱ Πόντιοι.

   Απάντηση
   • T.T.

    Έτσι! Έτσι! Επιτέλους!
    Ξένο στρατιωτικό τμήμα καταλαμβάνει ελληνική επικράτεια και το εκλογικεύουμε.

 7. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ

  Για προσέξτε λίγο!

  Το 1987 φτάσαμε στα όρια του πολέμου και θα νικούσαμε οι τούρκοι είπαν ότι το 1996 θα ήταν έτοιμοι με τα 160 F16 και της φρεγάτες τους και θα μας έδειχναν και το έλεγαν δημοσίως!

  Μεχμέτ Αλί Μπιράντ διατάξτε κύριε στρατηγέ (βιβλίο) και εμείς κοιμόμαστε όρθιοι και δεν κάναμε τίποτα για αυτό!

  Λύσεις υπήρχαν πολλές τόσα χρόνια αλλά οι από πάνω δεν έκαναν τίποτα απολύτως για αυτό!

  Θα της αναφέρω διεξοδικά για να καταλάβετε τα όρια της προδοσίας που έκαναν.

  Απάντηση
 8. ΔΙΚΑΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

  Kostas δεν ήσουν στην αεροπορία όπως εγώ και δεν ξέρεις επακριβώς τι εννοούσα :

  Δεν σπάζεις μόνο το φράγμα του ήχου χαμηλά αλλά μιλάμε για πολύ χαμηλά που σπάνε τα τύμπανα σου! Ασφυξιογόνες μάσκες μπορεί να έχουν ωτοασπίδες όχι!

  Δεύτερον τα αέρια από του κινητήρες αν σηκώσουν το αεροσκάφος κάθετα επάνω από την βραχονησίδα αν σε πετύχουν την έβαψες!

  Έχω ένα καρούμπαλο στο πίσω μέρος του κεφαλιού ακόμα από tats and go F-4 που ταρακούνησε ολόκληρο το ραντάρ GCA που ήμουν μέσα και απείχε παραπάνω από τα 50 μέτρα από τον διάδρομο! Να φανταστείς ότι μας χτύπησαν τα αέρια από το πλάι όταν φούλαρε τους κινητήρες φαντάσου να ήμαστε πίσω τι θα παθαίναμε!

  Να μην ξεχάσω πως απαγορευότανε να πλησιάσεις ένα F-4 (δεν αναφέρομαι για το έδαφος αλλά για τον αέρα) πιο κοντά από τα 100 μέτρα άλλο αεροσκάφος ακριβώς από πίσω του.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: