Το νέο, τουρκικής κατασκευής, σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου, με την ονομασία “KORAL”, εντοπίστηκε κοντά στην συρο-τουρκική συνοριακή μεθόριο.
Σύμφωνα με τουρκική πηγή, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ανέπτυξαν το νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου ή παρεμβολών “KORAL” σε τμήμα των συρο-τουρκικών συνόρων κοντά στην πόλη του Αφριν.

Το ενσωματωμένο σε φορτηγό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “KORAL” αναπτύχθηκε και κατασκευάστηκε από την “Aselsan” για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Το “KORAL” μπορεί να αναζητήσει, αναχαιτίσει, αναλύσει, κατηγοριοποιήσει και βρει τη διεύθυνση πολλαπλών συμβατικών και πολυσύνθετων τύπων σημάτων ραντάρ.

Ένα ολοκληρωμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου “KORAL”, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ηλεκτρονικών συστημάτων υποστήριξης “KORAL” (“ED”) και ένα σύστημα ηλεκτρονικής προσβολής (“ET”), είναι εγκατεστημένο σε τροχοφόρα 8Χ8 στρατιωτικά φορτηγά. Τα οχήματα μπορούν να είναι έως πεντακόσια μέτρα μακριά το ένα από το άλλο, και να επικοινωνούν μέσω αγωγών οπτικής ίνας.

Το σύστημα “KORAL” λειτουργεί από δυο χειριστές μέσα στην επιχειρησιακή μονάδα ελέγχου (“OCU”), έναν χειριστή ηλεκτρονικής υποστήριξης για την ανίχνευση, ανάλυση και τις λειτουργίες “DF” και έναν χειριστή “EA” για τις λειτουργίες παρεμβολών, παραπλάνησης και εντοπισμού πηγής. Επιπλέον ο επικεφαλής εντός του “OCU” επιλαμβάνεται του επιχειρησιακού συντονισμού και επικοινωνιών με τα υπόλοιπα συστήματα “KORAL” και μονάδες ελέγχου.

Το “OCU” συμπεριλαμβάνει τρεις κονσόλες πολλαπλών λειτουργιών για την εκτέλεση αυτών των ρόλων. Το “OCU” συμμορφώνεται με τα NATOϊκά πρότυπα και επίσης υποστηρίζει προστασία ΧΒΡΠ.

Σύμφωνα με τις υφιστάμενες πληροφορίες, η Τουρκία προετοιμάζεται για την στρατιωτική επιχείρηση μέσα στο Αφριν στην βόρεια Συρία κατ’επεκταση της τουρκικής επιχείρησης Ασπίδα του Ευφράτη, ο δεδηλωμένος σκοπός της οποίας είχε ως στόχο το Ντά’ες και την εκδίωξη των κουρδικών δυνάμεων έξω από τους θύλακες τους στην βόρεια Συρία.

Κατά τις τελευταίες δέκα ημέρες, τα διεθνή μέσα ενημέρωση μετέδωσαν ότι Τούρκοι στρατιώτες, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα κατευθύνονται προς τα συριακά σύνορα.

Απόδοση/Μετάφραση από το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

2 Σχόλια

 1. Konstantinos Zikidis

  Το ότι οι γείτονες έχουν κατασκευάσει ένα εξελιγμένο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου είναι ακόμα ένα γεγονός που μας αφήνει μάλλον αδιάφορους. Άλλωστε, μάλλον πρόκειται για “μακέτο”…

  “It is not necessary to change, survival is not mandatory.”
  [Dr. W. Edwards Deming (1900 – 1993)]

  https://belisarius21.wordpress.com/2016/09/18/%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b1%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%af%ce%b1-%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%bd%ce%b4%cf%85%ce%bd%ce%b7-%ce%b1%cf%85%cf%84%ce%b1%cf%81/

  Απάντηση
 2. Nikolas

  Βλέποντας τέτοια συστήματα μόνο μπράβο πρέπει να πεις στους γείτονες. Η Τουρκία πήρε την τεχνογνωσία από τα αντισταθμιστικά οφέλη (αυτά που εμείς τα κάναμε μίζες για τα μπουζούκια), την έδωσε στους εγχώριους επιστήμονες της(αυτούς που εμείς τους διώχνουμε στο εξωτερικό) και με εγχώριες εταιρίες(αυτές που υπερφορολογούμε) και έφτιαξαν ένα εγχώριο σύστημα. Αυτό σημαίνει σοβαρό κράτος. Γι’ αυτό λέω ότι αυτή η χώρα έχει πάθει αυτό ακριβώς που της αξίζει κι απ’ ότι βλέπω θα πάθει και χειρότερα, κι όχι άδικα. Πως το λέει ο πρωθυπουργός μας; Α, ναι! Ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη!

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: