Τουρκική πηγή επιβεβαίωσε οτι τα νέα ανεπάνδρωτα εναέρια οχήματα (“UAV”) συλλογής πληροφοριών, γνωστά ως “ANKA I”, χρησιμοποιήθηκαν κατά την τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στο συριακό καντόνι της Αφρίν, με την κωδική ονομασία “Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας”.
Όμως τούρκοι αξιωματούχοι δήλωσαν οτι το νέο “UAV” μόλις ξεκίνησε τις δοκιμές στην αεροπορική βάση Ακιντζί βορειοδυτικά της Αγκύρας.
Η πρώτη φωτογραφία της νέας έκδοσης του “UAV ANKA I”, το οποίο προορίζεται για τις αποστολές συλλογής πληροφοριών (“SIGINT”) και πληροφορίες επικοινωνιών (“COMINT”), κοινοποιήθηκε στο “twitter” από το τουρκικό υφυπουργείο αμυντικών προγραμμάτων (“Undersecretariat of Defence Industries -SSM”).

Το “SSM” δεν παρείχε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά ο τουρκικός ειδησεογραφικός τηλεοπτικός σταθμός “NTV” μετέδωσε την 26η Μαρτίου ότι η νέα έκδοση προορίζεται για την τουρκική εθνική υπηρεσία πληροφοριών (“MIT”).

Το εξελιγμένο ανέπανδρωτο εναέριο όχημα ειναι εξοπλισμένο με σύστημα ραντάρ τεχνητού ανοίγματος (“SAR”), σύστημα ακριβείας εντοπισμού κατεύθυνσης και γεωγραφικής θέσης, αναλογικό και ψηφιακό σύστημα αναγνώρισης μονάδας και σύστημα πρωτοκόλλου αποκωδικοποίησης και στοιχείο επικοινωνίας πολλαπλών καναλιών επιτήρησης σημάτων και καταγραφής αποδιαμορφωμένων εκπεμπόμενων σημάτων.

Το νέο ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα “ANKA I” έχει βεληνεκές τουλάχιστον τεσσάρων χιλιάδων εξακοσίων χιλιομέτρων (4600) [βεληνεκές μάχης – διακόσια χιλιόμετρα] και αυτονομία δεκαοχτώ ωρών, μέγιστη ταχύτητα διακοσίων δεκαεφτά χιλιομέτρων ανά ώρα, και υψόμετρο πλεύσης τριάντα πέντε χιλιάδων (35000) ποδών.

Το “ANKA” ειναι μεσαίου υψομέτρου μεγάλης αυτονομίας (“MALE”) ανεπάνδρωτο εναέριο όχημα (“UAV”), κατά κύριο λόγο κατασκευάστηκε για να καλύψει τις απαιτήσεις αναγνώρισης και επιτήρησης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε απο την Turkish Aerospace Industries (TAI).

Το βασικό σύστημα “UAV”, το οποίο έχει σχεδιαστεί για νυχτερινές και ημερήσιες αποστολές συμπεριλαμβανομένων δυσμενών καιρικών συνθηκών, την εκτελεί αποστολές εικόνων πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο, επιτήρησης, αναγνώρισης, εντοπισμού στατικών και κινούμενων στόχων, ταυτοποίησης και παρακολούθησης.

Απόδοση/Μεταφραση απο το “defence-blog.com” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ενώ η Ελλάς όπως πάντα πηγαίνοντας αντίθετα στο ρεύμα, κατάργησε και τα λίγα συστήματα SIGINT που είχε.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: