Μια συμφωνία ορόσημο υπεγράφη την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2018, για την μαζική παραγωγή του πρώτου εγχώριας κατασκευής τουρκικού κύριου άρματος μάχης.
Η κρατική Διεύθυνση Αμυντικών Βιομηχανιών και ο κατασκευαστής τεθωρακισμένων οχημάτων BMC υπέγραψαν τη σύμβαση για το Altay, το νέας γενιάς άρμα μάχης της Τουρκίας.

Το πρωτο άρμα μάχης Altay θα εξέλθει από την γραμμή παραγωγής μέσα σε 18 μήνες και θα παραδοθεί στις Τουρκικές Χερσαίες Δυνάμεις.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την μαζική παραγωγή και την υλικοτεχνική υποστήριξη του κύκλου ζωής 250 μονάδων.

Το Altay, το πρόγραμμα ανάπτυξης του πρώτου κύριου άρματος μάχης της Τουρκίας, περιλαμβάνει ηλεκτρονικά συστήματα διοίκησης και ελέγχου, πυροβόλο 120 χιλιοστών και θωράκιση, όλα κατασκευασμένα απο τουρκικές εταιρείες.

Το πρωτότυπο του Altay αποκαλύφθηκε το 2011 στην αμυντική έκθεση της Κωνσταντινούπολης, την εμπορική πρωτεύουσα της Τουρκίας.

Απόδοση/Μετάφραση απο το aa.com.tr για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Έτσι όπως εξελίχθηκε όλη αυτή η ιστορία ο χαρακτηρισμός «εγχώριο» είναι πλέον σχετικός για το συγκεκριμένο νέο άρμα μάχης του τουρκικού στρατού.

    Εγχώριο άρμα σήμερα ούτε οι ΗΠΑ δεν παράγουν, εφόσον η θωράκιση «chobham» προήλθε απο την Αγγλία(η ονομασία προέρχεται απο το μέρος εφεύρεσης/παραγωγής στην Αγγλία, όπως και η νεότερη «dorchester»), ακόμα και να ήταν όμως αμερικανική εφεύρεση, χρειάζονται οπωσδήποτε το γερμανικό πυροβόλο(ίσως μαζί με το πρόγραμμα για την μονάδα επεξεργασίας του πυροβόλου), οπότε είναι «σχεδόν» εγχώρια(οι συγκεκριμένες περιπτώσεις πάντως).

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: