Οι τουρκικές αεροδιαστημικές βιομηχανίες (“TAI”) και η “Aselsan” υπέγραψαν την 26η Απριλίου την προκαταρκτική συμφωνία για την ανάπτυξη του τουρκικού μελλοντικού εθνικού μαχητικού αεριωθούμενου, του “TF-X”. Η συμφωνία υπογράφηκε κατά την πρώτη διοργάνωση της αεροπορικής έκθεσης “Eurasia”, που πραγματοποιήθηκε αυτή την εβδομάδα στην Αττάλεια.

Βάσει της παρούσας συμφωνίας, οι δύο εταίροι θα αναπτύξουν τα εξελιγμένα συστήματα του μελλοντικού μαχητικού αεριωθούμενου, όπως το εγχώριας κατασκευής ραντάρ, συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ηλεκτροοπτικές συσκευές, όπως ανακοίνωσε η “TAI” στον λογαριασμό της στο “twitter”.

Η φάση του προκαταρκτικού σχεδιασμού χρηματοδοτήθηκε με προϋπολογισμό ύψους $1,18 δισεκατομμυρίων. Το έργο θα περιλαμβάνει έως και τρεις χιλιάδες διακόσιους (3200) εργαζόμενους και θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με την “BAE Systems”, όπως δήλωσε ο γενικός διευθυντής της “TAI”, Τεμέλ Κοτίλ.

«Εχουμε προβλέψει μια τετραετή περίοδο για τη φάση της προκαταρκτικής σχεδίασης. Σ’ αυτή την φάση, θα καθοριστεί η δομή του αεροσκάφους. Η ανάπτυξη της μηχανικής, η τεχνολογία, οι υποδομές ελέγχων και η διαδικασία πιστοποίησης του αεροσκάφους και η απόκτησης της ικανότητας για τον σχεδιασμό του μαχητικού αεριωθούμενου είναι τα στάδια αυτής της φάσης», δήλωσε ο Κοτίλ.

Εξήγησε επίσης ότι το πρώτο πρωτότυπου του “TF-X” θα πρέπει να είναι έτοιμο για την πρώτη του πτήση το 2023.

Η πρώτη παράδοση στην τουρκική πολεμική αεροπορία προγραμματίζεται για το 2029 και θα συνεχιστούν μέχρι το 2039. Οι ανάγκες της Τουρκίας για το μαχητικό αεριωθούμενο θα είναι εκατό με εκατόν πενήντα αεροσκάφη.

Η κύρια σύμβαση για το πρόγραμμα εγχώριας σχεδίασης και ανάπτυξης του “TF-X” υπογράφηκε ανάμεσα στο υφυπουργείο αμυντικών προγραμμάτων (“SSM”) και την “TAI” υπογράφηκε την 5η Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με την “TAI”, το μαχητικό αεριωθούμενο “TF-X” θα είναι ένα μονοθέσιο πολλαπλού ρόλου αεροσκάφος σχεδιασμένο κατά κύριο λόγο για το ρόλο της αεροπορικής υπεροχής με σκέψη επίσης για την ικανότητα αέρος-εδάφους. Θα διαθέτει αόρατες και “super-cruise” (υπερηχητική πτήση χωρίς μετάκαυση) ικανότητες, όπως επίσης και ηλεκτρονικά πτήσης νέας γενιάς, όπως ραντάρ “AESA”.

Βάσει της τεχνικής ανάλυσης, των προκαταρκτικών μελετών, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν ληφθεί από τους κατασκευαστές κινητήρων, το “TF-X” θα διαθέτει δικινητήρια διαμόρφωση. Σε αυτό το πλαίσιο, η αρχική συμφωνία ανάμεσα στην “TAI” και την “BAE Systems” υπογράφηκε την 28η Ιανουαρίου 2017, παρουσία των πρωθυπουργών της Τουρκίας και Ηνωμένου Βασιλείου. Δυο εταιρείες έχουν υποβάλλει τις προσφορές τους για τους κινητήρες του “TF-X”: Η “GE Aviation” με τον “F414-GE-400” και η “Eurojet” με μια βελτιωμένη έκδοση του κινητήρα “EJ-200”.

Από την στιγμή που αναπτυχθεί το μαχητικό “TF-X”, η φιλοδοξία της τουρκικής βιομηχανίας θα είναι η εξαγωγή του σε βασικούς συμμάχους και φιλικές χώρες.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “AirRecognition.Com” για την Προέλαση.

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: