Τουρκία: 80εκ από ΕΕ για προσφυγικό,πήγαν σε στρ.εξοπλισμό

To όχημα πολλαπλών αποστολών Cobra II.

Πάνω από 80 εκατομμύρια ευρώ που προέρχονται από τα ταμεία της ΕΕ έχει διαθέσει η Τουρκία για την εξασφάλιση των συνόρων της από κύματα προσφύγων και μεταναστών, με τα περισσότερα από τα χρήματα αυτά να  έχουν επενδυθεί σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς.

Αυτό αποκαλύπτει το  Σπίγκελ –με βάση κοινή έρευνα που πραγματοποιήθηκε με το «Δίκτυο Ευρωπαϊκής Ερευνητικής Συνεργασίας»- σε άρθρο που δημοσιεύει το περιοδικό σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά, η τουρκική κρατική εταιρεία εξοπλισμών, Aselsan, έχει λάβει από την ΕΕ 30 εκατομμύρια ευρω για την κατασκευή τεθωρακισμένων, αλλά και μη τεθωρακισμένων οχημάτων παρακολούθησης, τα οποία δρουν στα σύνορα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Επίσης 18 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία και προορίζονταν να δοθούν σε Σύρους πρόσφυγες, οι οποίοι βρίσκονται στην Τουρκία, διατέθηκαν από την Άγκυρα στην αγορά 6 περιπολικών –που αγοράστηκαν από την Ολλανδία- για το τουρκικό λιμενικό.

@AAAV12345 - Twitter
@AAAV12345 – Twitter

Η Τουρκία έλαβε από τις Βρυξέλλες και 35,6 εκατομμύρια ευρώ, που δόθηκαν για την αγορά στρατιωτικών οχημάτων τύπου Cobra-2, οχήματα που βρίσκονται την στιγμή αυτή στην παραμεθόριο μεταξύ Τουρκίας και Συρίας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το Σπίγκελ, Σύροι πρόσφυγες που προσπαθούν να εισέλθουν στην Τουρκία σκοτώνονται από πυρά Τούρκων στρατιωτών

Πηγή: ΚΥΠΕ

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

3 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.