Το Αρχηγείο Στόλου και Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος επισκέφθηκε ο Δημ. Αβραμόπουλος (φωτ&βίντεο)

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Το Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας επισκέφθηκε την 15 Οκτωβρίου ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος στη συνέχεια μετέβη σε πολεμικά πλοία.
Σε σύντομο χαιρετισμό του απευθύνθηκε στο σύνολο του έμψυχου δυναμικού. Είναι χαρακτηριστικό οτι ευχαρίστησε τα σετλεχη του Αρχηγείου Στόλου “γιατί όλον αυτόν τον καιρό -ανεξάρτητα σε ποια βαθμίδα μπορεί να βρίσκεστε, απο την ηγεσία μέχρι τον τελευταίο ναύτη- αισθάνθηκα και την στήριξη αλλά και την εμπιστοσύνη, κάτι που μου επέτρεψε αυτό το χρονικό διάστημα των δύο θητειών να ζήσω μια ωραία εμπειρία και απο την άλλη μεριά να κάνουμε σημαντικά πράγματα, πολλά εκ των οποίων έχουν να κάνουν με το Πολεμικό Ναυτικό, το οποίο ενισχύεται.”

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ και ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας ΠΝ.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Πρόσθεσε επίσης οτι «δουλέψαμε πολύ για να περιέλθουν τα υποβρύχια στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού και έπονται και άλλα βήματα στο μικρό χρονικό διάστημα που μένει έτσι ώστε, εσείς που υπηρετείτε -όπως λέω ιδεολογικά- μέσα από τη θάλασσα την Πατρίδα, να αισθάνεστε ότι η Πολιτεία, παρά τις δυσκολίες που οι καιροί επιφύλαξαν, είναι κοντά σας αναγνωρίζοντας το σπουδαίο έργο σας».[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=b2M2DghUVYM]

Επίσης, ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα του Ναυστάθμου, στις εγκαταστάσεις της Διοικήσεως Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, όπου ενημερώθηκε για τις εργασίες επισκευής και συντήρησης μονάδων του Στόλου.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Ο κ. Αβραμόπουλος συνεχάρη τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού για το έργο που επιτελούν εκεί και υπογράμμισε:

«Αυτές οι εκπληκτικές υποδομές που διαθέτει το ελληνικό Ναυτικό του εξασφαλίζουν αυτάρκεια, αυτοδυναμία και που εξηγεί -γιατί αν δεν τα δει κανείς δεν τα διαπιστώνει- πώς κάτω από τις σημερινές δημοσιονομικές συνθήκες το Ναυτικό κρατιέται όρθιο και υπερήφανο.Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Κι αυτό δείχνει ότι από πίσω υπάρχει μια μεγάλη παράδοση γνώσης, κατάρτισης, συγκρότησης και το κομμάτι της Διοικητικής Μέριμνας ξέρετε ότι έχει κρίνει πολέμους, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε καταγράφεται στην ιστορία ως η αιτία μεγάλων καταστροφών».

O απερχόμενος υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, λίγο πριν αναλάβει τα νέα του καθήκοντα στην Ευρωπαική Επιτροπή, εισκέφθηκε το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και το Αρχηγείο Στόλου, όπου έζησε συγκινητικές στιγμές. (news247.gr)

Τιμές και δώρα με συμβολισμούς

Ο αντιναύαρχος κ. Λίτσας πήρε από τον υπασπιστή του ένα μπλε κουτί και είπε: “Είναι ένα ρολόι. Υπήρχε μέσα στα παλιά αντιτορπιλικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου”. Ο υπουργός απόρησε και αμέσως  και ρώτησε αν το ρολόι δουλεύει. “Σας διαβεβαιώ ότι δουλεύει. Έχει επισκευαστεί σε δικό μας συνεργείο εδώ στο Ναύσταθμο. Κουρντίζει και διατηρείται το κούρδισμά του για 10 περίπου μέρες και δείχνει την ώρα σε 24ωρο. Και εργάζεται κανονικά.

Αυτό ήταν σε ένα αντιτορπιλικό τύπου Φλέτσερ του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και λειτουργεί κανονικά”, απάντησε ο Αρχηγός Στόλου.

Ο ευχάριστος αιφνιδιασμός στο Αρχηγείο Στόλου δεν σταμάτησε εκεί. Ο αντιναύαρχος κ. Λίτσας έδωσε κι ένα δεύτερο συμβολικό δώρο στον κ. Αβραμόπουλο. “Όταν παραδίδει κάποιος Διοικητής Αρχηγός στο Ναυτικό, το πολυτιμότερο πράγμα που παίρνει μαζί του φεύγοντας, είναι ο επισείοντας της Διοικήσεώς της. Νομίζω ότι και για εσάς είναι ο διακριτικός επισείοντας του Υπουργού. Κρατήστε τον να σας θυμίζει τις ημέρες στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας”, είπε.

Τιμές και δώρα με ιδιαίτερους συμβολισμούς απέδωσαν οι επιτελείς του στόλου στον Δημήτρη Αβραμόπουλο. Τι ειπώθηκε για τα υποβρύχια. (news247.gr)

Ο επεισείων είναι η στενόμακρη σημαία που έμπαινε στα κατάρτια των πολεμικών πλοίων από τα ρωμαϊκά χρόνια. Δίδεται τιμητικά σε κυβερνήτες πλοίων και αποτελεί την ύψιστη τιμή για τους διακεκριμένους αξιωματικούς. Ο συγκεκριμένος είχε τα λεγόμενα από τον κανονισμό “διακριτικά ΥΕΘΑ” και φυσικά αποτελεί την αυθόρμητη αναγνώριση του έργου ενός πολιτικού προϊσταμένου από τη στρατιωτική ηγεσία.
Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Στιχομυθία με νόημα για τα υποβρύχια

Αφορμή για μια ενδιαφέρουσα στιχομυθία έδωσε ο διοικητής Διοικητικής Μέριμνας του Ναυτικού, ο αντιναύαρχος Ηλίας Δημόπουλος που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αιφνιδιαστική επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου στον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα του Ναυστάθμου, την οποία έκανε για πρώτη φορά πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Μετά τις ευχαριστίες του υπουργού, άλλοι ανώτατοι αξιωματικοί μίλησαν για την προσφορά της Διεύθυνσης Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού και τη συμμετοχή της στην παραλαβή των υποβρυχίων.

“Περάσαμε αυτά τα τελευταία χρόνια μεγάλες αγωνίες με τα υποβρύχια”, παρατήρησε ο κ. Αβραμόπουλος. Τότε ο Αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας συμπλήρωσε: “Αν μου επιτρέπετε όμως, αν δεν ήσαστε εσείς και ο κύριος Αρχηγός να πάρετε την απόφαση και να ξεκινήσουμε, να μας δείξετε εμπιστοσύνη και να μας δώσετε θετικό πνεύμα δεν θα πετυχαίναμε τίποτα. Από κει ξεκινούν όλα”.

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

“Προχωρήστε ακάθεκτοι. Εξάλλου εγώ είμαι βέβαιος ότι την ώρα εκείνη, προχθές, εσείς πρέπει να νοιώθατε μεγάλη χαρά και συγκίνηση”, απάντησε ο κ. Αβραμόπουλος ενώ ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης σχολίασε χαμογελώντας: “Όλο το Ναυτικό, όλοι μας!”.

Κι έπεται συνέχεια τη Δευτέρα, στην τελετή καθέλκυσης του υποβρυχίου “Ωκεανός” στον Σκαραμαγκά…

Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏Επίσκεψη ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στο Αρχηγείο Στόλου και σε Πολεμικά πλοία στο Ναύσταθμο Σαλαμίνος‏

Πηγες: ΥπΕθΑ, news247.gr

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on reddit
Reddit
Share on telegram
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.