Γράφει ο Στάθης Βασιλείου

To MRV 80 “Σκάφος Πολλαπλού Ρόλου” της αυστραλιανής Austal δείχνει να είναι άλλο ένα παράδειγμα πώς ένα πιθανώς επιτυχημένο σχέδιο μπορεί να καταλήξει σε δαπανηρή αποτυχία με την τεχνική “τα δυο πόδια σε ένα παπούτσι”.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή: το 2009, το Υπουργείο Αμύνης της Αυστραλίας εκκίνησε το πρόγραμμα SEA 1180 τμήμα του οποίου καλούσε την αυστραλιανή ναυπηγοεπισκευαστική χώνη να παρουσιάσει προτάσεις για το Offshore Combatant Vessel (OCV). Το OCV θα ήταν ένα κοινό σχέδιο-πλατφόρμα που θα αντικαθιστούσε σε ορίζοντα 15ετίας 26 συνολικά πλοία, τεσσάρων διαφορετικών τύπων με ένα κοινό σχέδιο εξασφαλίζοντας έτσι ομοιογένεια και οικονομία. Τα πλοία που θα αντικατασταθούν καθώς το πρόγραμμα είναι ακόμα εν εξελίξει, είναι:

1. Τα περιπολικά κλάσης Armidale (13-14)
2. Τα ναρκοθηρικά κλάσης Huon (6)
3. Τα υδρογραφικά κλάσης Leeuwin (2) και
4. Τα υδρογραφικά κλάσης Paluma (4)

Η αντικατάσταση των πολύ διαφορετικών πλοίων αυτών με έναν τύπο είναι μια πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκαν οι ASC Pty Ltd., CivMec και Austal, η τελευταία με την αυτοπεποίθηση του μεγάλου εμπορικού και ναυτικού κατασκευαστή σκαφών πολλαπλής καρίνας και νικητή του μεγάλου αμερικανικού διαγωνισμού για το Littoral Combat Ship τύπου τριμαράν κλάσης “Independence”.

Παρόλα αυτά, το έργο δείχνει δύσκολο. Παρά το γεγονός πως η Austal παρουσίασε το 2010 ένα πολλά υποσχόμενο προσχέδιο για ένα περιπολικό τριμαράν που έδειχνε πιο ισχυρή κατασκευή και πτυκτό από το USS Independence (φωτογραφίες 2 και 3), το σχεδόν 2,000 τόνων εκτοπίσματος περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης με ικανότητα υποδοχής ενός ΝΗ90 και ικανό χώρο κάτω από το ελικοδρόμιο για φιλοξενία ενός μηχανοκίνητου λόχου πεζοναυτών με τα οχήματά τους (ή εναλλακτικά εμπορευματοκιβώτια ή νάρκες ή νοσοκομειακό εξοπλισμό), εξελίσσεται σε ένα σχέδιο ελαφράς φρεγάτας που ενσωματώνει όλο και περισσότερα και πιο πολύπλοκα οπλοσυστήματα, η επιτυχής λειτουργία των οποίων παρουσιάζει μεγάλο προβληματισμό.

Το χειρότερο είναι πως ο χρόνος τελειώνει. Το τρίτο τέταρτο του 2018 θα (πρέπει) να είναι χρόνος αποφάσεων για να ξεκινήσει το πρόγραμμα αλλιώς ο επιτυχημένος κύκλος ναυπηγήσεων που ξεκίνησε με τα αντιτορπιλικά Hobart και τα LHD Canberra θα λήξει εδώ. Η Αυστραλία έχει στο παρελθόν κάνει λανθασμένες επιλογές με τα σχέδιά της να επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό και την λειτουργία του στόλου της και τα σκάνδαλα να κερδίζουν για την χώρα μια θέση στο βιβλίο Γκίνες των πιο αποτυχημένων σχεδίων (κλάση υποβρυχίων Collins).

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: