Αυτοκινούμενο πυροβόλο 155mm Centauro VBM (Φωτογραφία: Oto Melara)

Η κοινοπραξία της Finmeccanica, Oto Melara, πρόσφατα παρουσίασε το θωρακισμένο όχημα 8Χ8 Centauro VBM (Veicolo Blindato Medio) το οποίο τροποποιήθηκε ως αυτοκινούμενο σύστημα πυροβόλου των 55 mm

Αποτελείται από ένα πυροβόλο 155mm/39 τοποθετημένο σε πύργο, οποίος είναι τοποθετημένος στο τροχοφόρο σκάφος υψηλής κινητικότητας. Ο θωρακισμένος πύργος έχει σχεδιασμό τεχνολογίας stealth και διαθέτει οκτώ εκτοξευτές καπνογόνων, μία σουίτα ψηφιακών δεδομένων, ένα ισχυρό σύστημα ανύψωσης, αυτόματο σύστημα γέμισης πυρομαχικού και έχει την δυνατότητα να εξοπλιστεί με τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό όπως τον ελαφρού βάρους και τεχνολογίας stealth σταθμό της Oto Melara HITROLE ο οποίος διαθέτει πολυβόλο των 12,7mm.

Μπορεί να βάλλει τα κατευθυνόμενα βλήματα της οικογένειας Vulcano της Oto Melara όπως επίσης και βλήματα πρότυπου ΝΑΤΟ. Απαιτεί λιγότερα από τρία λεπτά για να αναπτυχθούν και να εκτελέσει βολή και ένα λεπτό για να εγκαταλείψει το πεδίο βολής.

Το Centauro VBM είναι η έκδοση διαφορετικών οχημάτων μάχης, συμπεριλαμβανομένων του οχήματος μάχης πεζικού του Ιταλικού Στρατού το Centauro VBM Freccia, το όχημα υποστήριξης και αναγνώρισης Centauro VBM το οποίο υπηρετεί στους στρατούς της Ιταλίας, Ισπανίας και Ομάν το οποίο διαθέτει το θωρακισμένο πύργο HITFACT με τα πυροβόλα 105mm/52 ή 120mm/45, το όχημα Centauro VBM Draco που είναι εξοπλισμένο πυροβόλο 76mm, το θωρακισμένο όχημα περισυλλογής Centauro VBM Recovery το οποίο έχει κατασκευάσει τέσσερις μονάδες η Ισπανία. Το όχημα Centauro VBM Freccia Explorer διαθέτει σκάφος με αυξημένη θωράκιση πύργο Oto Melara HITFIST Plus ο οποίος διαθέτει οπλισμό ενα πολυβόλο 25mm και δύο δίδυμους εκτοξευτές HORUS για το μίνι μη επανδρωμένο αεροσκάφος παρακολούθησης και τακτικής αναγνώρισης.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: