Το Βέλγιο νίκησε στο Διαγωνισμό Καλύτερου Ελεύθερου Σκοπευτή, στην Γερμανία

©Markus Rauchenberger
©Markus Rauchenberger

[dropcap size=small]Η[/dropcap] ομάδα των Βέλγων ελεύθερων σκοπευτών (ΕΣ) αποχώρησε την 24η Σεπτεμβρίου με τις κορυφαίες διακρίσεις από τον ευρωπαϊκό διαγωνισμό καλύτερης ομάδας ελεύθερων σκοπευτών.

Ο διαγωνισμός του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στην Ευρώπη, που οργανώθηκε από την 7η διοίκηση εκπαιδεύσεως στρατού (7 ATC), ήταν ο δεύτερος ευρωπαϊκός διαγωνισμός καλύτερης ομάδας ελεύθερων σκοπευτών που έλαβε χώρα στο πεδίο ασκήσεων του Grafenwöehr. Δεκαέξι ομάδες από όλη την Ευρώπη διαγωνίστηκαν μαζί με δυο ομάδες του στρατού των ΗΠΑ σε μια σειρά δοκιμασιών, απο 24 ώς 28 Σεπτεμβρίου.

Ο πενθήμερος διαγωνισμός σωματικής και πνευματικής δοκιμασίας συγκέντρωσε μαζί τους πολυεθνικούς ΕΣ για να χτίσουν και να ενισχύσουν την συναδελφικότητα μέσα από ένα υγιές επίπεδο εθνικής άμιλλας.

Μιλώντας έξω από τη διοργάνωση με τις υπόλοιπες ομάδες σχετικά με τις τεχνικές και τον εξοπλισμό ειναι κάτι που οι Σουηδοί μπορούν να πάρουν μαζί τους, δήλωσε ένας Σουηδός ΕΣ.

https://www.youtube.com/watch?v=FAsyPkIRfE8

Η ομάδα ΕΣ από την Σουηδία κατέλαβε την δεύτερη θέση, ενώ η ομάδα της Τσεχικής Δημοκρατίας κατέλαβε την τρίτη θέση.

Άλλες συμμετέχουσες ομάδες ήταν απο: το Βέλγιο, την Βουλγαρία, τον Καναδά, την Τσεχία, την Γερμανία, την Ιταλία, την Λετονία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι συμμετέχουσες ομάδες των ΗΠΑ ήταν: η 173η αερομεταφερόμενη ταξιαρχία της Βιτσέντζα στην Ιταλία και το 2ο σύνταγμα ιππικού του Βιλσεκ της Γερμανίας.

https://www.youtube.com/watch?v=4Q0iQv19FaE

Ο διαγωνισμός άρχισε με μια φιλική βολή που επέτρεψε στους στρατιώτες όλων των χωρών να ανταλλάξουν πληροφορίες για τις διαφορές ανάμεσα στα τυφέκια ΕΣ καθώς και να μοιραστούν τις διαφορετικές τεχνικές και τακτικές.

Οι υπόλοιπες διαγωνιστικές εκδηλώσεις περιελάμβαναν τις βολές μεγάλης κλίσης από αιωρούμενο ελικόπτερο, βολή από βάρκα μέσα στο νερό, προχωρημένη σκοπευτική δεινότητα και νυχτερινές βολές. Τα γεγονότα σωματικών ικανοτήτων περιέλαβαν την καταδίωξη, πορεία 20 χιλιομέτρων, πλοήγηση στη ξηρά και στίβο εμποδίων.

Οι συνδυασμένες προσπάθειες των συμμάχων και εταίρων μας αποτελούν το χαρακτηριστικό παράδειγμα μέσω των πολυεθνικών διαγωνισμών όπως ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός καλύτερης ομάδας ΕΣ.

Απόδοση/Μετάφραση από το army.mil για την Προέλαση.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.