Το Βασιλικό Ναυτικό βρήκε αχαρτογράφητο υποβρύχιο "βουνό" στην Ερυθρά Θάλασσα

HMS Echo
Το ερευνητικό πλοίο HMS Echo (Φωτογραφία: doublejeopardy)

Το ερευνητικό πλοίο του Βασιλικού Ναυτικού (RN) HMS Echo, έχει ανακαλύψει ενα πρώην ανεξερεύνητο υποβρύχιο “βουνό” στο μέγεθος του βράχου του Γιβραλτάρ, στο βυθό της Ερυθράς Θάλασσας.

Τα υψηλής τεχνολογίας σόναρ του ερευνητικού πλοίου με έδρα το Devopart χαρτογράφησαν το τεράστιο όγκο για πρώτη φορά, ο οποίος πρόκειται να σημειωθεί στους χάρτες ναυσιπλοΐας ώστε να πληροφορήσουν τους άλλους ναυτικούς, για τη νέα ανακάλυψη.

Το Echo είχε σταλεί στα ανατολικά του Σουέζ στις αρχές του έτους ώστε να βοηθήσει στη βελτίωση των υδάτινων χαρτών και να συγκεντρώσει βασικά υδατογραφικά στοιχεία.

Το τεράστιο ανάχωμα, ο σωστός όρος είναι “θαλάσσιο βουνό”, είναι στη κυριολεξία η μεγαλύτερη επιτυχία της αποστολής του Echo.

Ψαράδες από τη Υεμένη γνώριζαν την ύπαρξη του βουνού.

Οι υπάρχοντες χάρτες της περιοχής, λέγανε ότι το βάθος της θάλασσας ήταν περίπου 385 μέτρα, αλλά μετά από μία περίοδο ερευνών, το Echo συνέλεξε τεράστιο όγκο πληροφοριών και απέδειξε το αντίθετο.
24 ώρες αργότερα, μετά την επεξεργασία όλων των στοιχείων και πληροφοριών, από τους υπολογιστές του ερευνητικού πλοίου, που παράγουν τρισδιάστατη εικόνα, έτσι αποκαλύφθηκε το πραγματικό μέγεθος του βουνού.

Η κορυφή του βουνού ανυψώνεται μόλις 40 μέτρα κάτω από τη στάθμη της Ερυθράς Θάλασσας, βαθύτερα από οποιοδήποτε σκάφους πολιτικού ή στρατιωτικού πλοίου επιφανείας, αλλά αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τα υποβρύχια που κινούνται μεταξύ Μεσογείου και Μέσης Ανατολής.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Royal Navy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.