H Lockheed Martin ανέλαβε σύμβαση αξίας 158,5 εκατομμυρίων δολαρίων ($) για τη δεύτερη φάση του προγράμματος ανανέωσης συστήματος αποστολής των P-3C του γερμανικού ναυτικού. Το πρόγραμμα προβλέπει την αναβάθμιση των συλλογών επεξεργασίας του συστήματος αποστολής στον στόλο των οχτώ αεροσκαφών θαλάσσιας περιπολίας P-3C Orion προς υποστήριξη της επιχειρησιακής λειτουργίας τους ως το 2035. Η ανανέωση του συστήματος αποστολής ειναι μέρος της γενικής αναβάθμισης του στόλου που περιλαμβάνει δομικές αναβαθμίσεις μέσης ζωής όπως επίσης και την αναβάθμιση της ικανότητας πτήσης δι’ οργάνων (IFR).

Το πρόγραμμα ανανέωσης συστήματος αποστολής των γερμανικών P-3C θα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη, την κατασκευή, την ολοκλήρωση, την εγκατάσταση και τη δοκιμή του τακτικού αεροπορικού συστήματος αποστολής (ATMS) της Lockheed Martin. Η πλειοψηφία της σχεδίασης του λογισμικού και του υλικού, των κατασκευών και των αναβαθμίσεων θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στην Ουήγκο της Νέας Υόρκης, στην Μανάσας της Βιρτζίνια και την Μαριέτα της Τζόρτζια των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ).

“Το P-3 Orion αποτελεί το παγκόσμιο πρότυπο στην θαλάσσια επιτήρηση για περισσότερα από 50 χρόνια. Η Lockheed Martin ειναι επιφορτισμένη με την παροχή λύσεων και ουσιωδών αναγκών που το ναυτικό των ΗΠΑ και οι διεθνείς πελάτες μας στηρίζονται για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κρίσιμες αποστολές”, δήλωσε ο Μάικ ΜακΓκουάϊρ, ο διευθυντής προγράμματος συστημάτων αποστολής P-3 Orion της Lockheed Martin Γερμανίας. “Η ανανέωση συστήματος αποστολής παρέχει τη δυνατότητα επιτήρησης κρίσιμης σημασίας, μειώνει τον συνολικό χώρο που καταλαμβάνει το υλικό και υποστηρίζει την συνέχιση της μελλοντικής υποστήριξης του συστήματος”.

Το σύστημα τακτικής αεροπορικής αποστολής ειναι ένα σύστημα ανοιχτής αρχιτεκτονικής που βασίζεται στην γλώσσα προγραμματισμού JAVA που παρέχει προγράμματα τελευταίας τεχνολογίας καθώς και βασικά στοιχεία επεξεργασίας αποστολής, απεικόνιση και συστήματα ελέγχου. Με την αξιοποίηση των προϊόντων που ειναι διαθέσιμα σε εμπορικά καταστήματα (COTS), μειώνεται το δυνητικό κόστος της απαξίωσης του προϊόντος, υποστηρίζοντας έτσι την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος για τον τελικό χρήστη. Εκτός από το σύστημα τακτικής αεροπορικής αποστολής, η ανανέωση του συστήματος αποστολής θα περιλαμβάνει ένα νέο σύστημα ακουστικής επεξεργασίας που ονομάζεται “Airborne Rack-Mounted Commercial Portable Processor” (AR-C2P) και που θα προσφέρει στο αεροσκάφος P-3 μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα.

Το πρόγραμμα ανανέωσης συστήματος αποστολής των γερμανικών P-3 Orion ξεκίνησε το 2016 όταν το ναυτικό των ΗΠΑ απένειμε στην Lockheed Martin μια αρχική σύμβαση στρατιωτικών πωλήσεων εξωτερικού (FMS) για 54.9 εκατ. $ για τις εργασίες σχεδιασμού και ανάπτυξης μέσω ενός προκαταρκτικού σχεδιασµού. Αυτή η τρέχουσα σύμβαση ύψους 158,5 εκατ. $  στηρίζει το πρόγραμμα από το στάδιο της προμελέτης διαμέσου της ολοκλήρωσης του προγράμματος, το 2022. Τα οχτώ αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται από το γερμανικό ναυτικό αποκτήθηκαν στις αρχές του 2006 από το βασιλικό ολλανδικό ναυτικό. Το P-3 διαθέτει αρκετούς διεθνείς πελάτες, ορισμένοι απο τους οποίους προβλέπουν να χρησιμοποιήσουν τα αεροσκάφη τους μέχρι το 2040.

Απόδοση/Μετάφραση από το navyrecognition.com για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ο εξοπλισμός που φέρουν τα γερμανικά P-3C, είναι προφανώς υψηλής η κρίσιμης σημασίας για τους γερμανούς, ειδικά για την υποστήριξη ειδικών αποστολών στον αντιτρομοκρατικό αγώνα.

    Η παρακάτω παλαιότερη είδηση για συμμετοχή των P-3 σε τέτοιου είδους «ασκήσεις» με διεθνή συμμετοχή στην Γερμανία, θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη.

    Γερμανία: Πτήση P-3C Orion πάνω από την πρωτεύουσα της Κάτω Σαξονίας

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: