Το μέσο όχημα Μ88 Α1 είναι ένα τεθωρακισμένο ερπυστριοφόρο όχημα περισυλλογής. Χρησιμοποιείται για εργασίες ανυψώσεως, έλξεως και ρυμουλκήσεως αρμάτων και λοιπών οχημάτων.

Είναι εξοπλισμένο για την παροχή βοήθειας και την επισκευή οχημάτων σε επιχειρησιακές συνθήκες. Το Μ88 Α1 έχει πλήρωμα τέσσερις άνδρες. Τον Αρχηγό, τον οδηγό, τον μηχανικό και τον τεχνίτη περισυλλογής.

Το Μ88 Α1

Το Μ88 Α1 έχει κύριο και βοηθητικό υδραυλικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τις εργασίες περισυλλογής και συντηρήσεως.

Το Μ88 Α1 είναι εξοπλισμένο με ένα 12-κυλινδρο κινητήρα Diesel. Το σύστημα μεταδόσεως κίνησης είναι ένα ενιαίο συγκρότημα διαφορικού, διευθύνσεως και πεδήσεως. Τα χειριστήρια του συστήματος μεταδόσεως βρίσκονται στη θέση του οδηγού.

Το σύστημα αναρτήσεως, σε κάθε πλευρά του οχήματος, αποτελείται από έξι εδαφικούς τροχούς με βραχίονες υποστηρίξεως, τρία ζεύγη μικρών τροχών υποστηρίζουν την ερπύστρια, τρία αμορτισέρ, ένα σύνδεσμο ρυθμίσεως της ερπύστριας, οδοντωτούς τροχούς για την κίνηση της ερπύστριας και ρυθμιστικό τροχό με τον οποίο γίνεται η ρύθμιση τάσης (τέντωμα-χαλάρωμα) της ερπύστριας. Η κύρια ανάρτηση αποτελείται από ανεξάρτητους ράβδους στρέψεως για κάθε βραχίονα εδαφικού τροχού.

Η θωράκιση του σκάφους και του διαμερίσματος του πληρώματος προστατεύει  το πλήρωμα και τα υλικά από τα πυρά των φορητών όπλων και του μέσου πυροβολικού, από θραύσματα βλημάτων ως και αντιαρματικές νάρκες 10 κιλών. Το όχημα αποτελείται από τρία διαμερίσματα του πληρώματος, του υδραυλικού συστήματος και του κινητήρα.

Το Μ88 Α1 έχει κύριο και βοηθητικό υδραυλικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τις εργασίες περισυλλογής και συντηρήσεως. Τα συστήματα κινούν το «μαχαίρι», τον ιστό, το κύριο βαρούλκο, το βαρούλκο ανυψώσεως, την αντλία ανεφοδιασμού και την υδραυλική κρουστική κλείδα.

Το Μ88 Α1 είναι επίσης εξοπλισμένο με μια βοηθητική γεννήτρια. Κύριος σκοπός της βοηθητικής γεννήτριας είναι η φόρτιση των συσσωρευτών του οχήματος όταν λόγο χαμηλής τάσης δεν μπορούν να θέσουν σε λειτουργία των κινητήρα του οχήματος.

Μ88 Α1

Η θωράκιση του σκάφους και του διαμερίσματος του πληρώματος προστατεύει το πλήρωμα και τα υλικά από τα πυρά των φορητών όπλων και του μέσου πυροβολικού, από θραύσματα βλημάτων ως και αντιαρματικές νάρκες 10 κιλών.

Οπλισμός
1 πολυβόλο Browning M2 διαμετρήματος 0,50 in. και τα ατομικά τυφέκια του πληρώματος.
Πλήρωμα
4 άτομα
Κινητήρας
Πετρελαίου (Diesel) V12 τετράχρονος, αερόψυκτος τύπου AVDS – 1790 -2. DR
Ταχύτητες
3 μπροστά και 1 όπισθεν.
Βάρος
24 τόνους
Χωρητικότητα δεξαμενών
1520 λίτρα.
Μεγίστη Ταχύτητα
40 χιλιόμετρα ανά ώρα.
Αυτονομία
480 χιλιόμετρα.

211 EMA.
Επίδειξη περισυλλογής άρματος Leopard 2A4 απο M88 στο όρχο της Επιλαρχίας.
Φωτογραφία: ΓΕΣ

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: