Το ευρωπαϊκό MALE PRAS ολοκλήρωσε την προκαταρκτική ανασκόπηση σχεδιασμού συστήματος

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MALE RPAS πέρασε με επιτυχία την προκαταρκτική ανασκόπηση σχεδιασμού συστήματος ως το τελευταίο ορόσημο της μελέτης ορισμού του προγράμματος, όπως ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή υπηρεσία του Κοινού Οργανισμού Συνεργασίας στον τομέα των Εξοπλισμών (OCCAR).

Ακόμα ένα μεγάλο ορόσημο στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού προγράμματος Τηλεχειριζόμενου Αεροπορικού Συστήματος Μεγάλου Υψόμετρου Μεγάλης Αυτονομίας (MALE RPAS) επιτεύχθηκε με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής ανασκόπησης του σχεδιασμού συστήματος την 22α Νοεμβρίου.

Αυτο το εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα ακολουθεί την πρόσκλησή του OCCAR προς την εταιρεία Airbus Defence and Space την 31η Οκτωβρίου για να υποβάλει τη φάση του Διαγωνισμού για την Εξέλιξη, Παραγωγή και Αρχική Εν υπηρεσία Υποστήριξη του ευρωπαϊκού προγράμματος MALE PRAS. Αυτό το ορόσημο θα επιτρέπει στις συμμετέχουσες χώρες και βιομηχανίες να αρχίσουν την εξέλιξη του συστήματος σε εναρμόνιση με τις απαιτήσεις και μια καθαρότερη εικόνα του συνολικού σχεδιασμού του συστήματος.

Ως κατονομαζόμενος κύριος μελλοντικός εργολάβος, η Airbus Defence and Space θα συντονίσει την βιομηχανική απάντηση στην πρόσκληση υποβολής προσφορών (ITT) με την συμμετοχή των μεγάλων υπεργολάβων: Airbus Defence & Space, Dassault Aviation SA και Leonardo.

Σχεδιασμένο για πτήσεις σε μη κατακερματισμένο εναέριο χώρο, τα χαρακτηριστικά του θα περιλαμβάνουν την σπονδυλότητα αποστολής για επιχειρησιακή ανωτερότητα στις πληροφορίες, επιτήρηση και αναγνώριση, τόσο σε ανοιχτές περιοχές όσο και στο θέατρο. Οι συμμετέχουσες χώρες συμφωνήσαν για τη διαμόρφωση του αεροπορικού οχήματος στα μέσα του 2017, επιλέγοντας το σύστημα προώθησης διπλών ελικοστροβιλοκινητήρων.

Απο τα μέσα της επόμενης δεκαετίας το MALE RPAS θα επιχειρεί σε όλον τον κόσμο για την εκτέλεση αποστολών Πληροφοριών, Επιτήρησης, Πρόσκτησης Στόχου και Αναγνώρισης (ISTAR).

Απόδοση/Μετάφραση απο το AirRecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.