Περίπου 120 στρατιώτες του Ηνωμένου Βασιλείου έφτασαν στην Εσθονία στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες βρετανικές αναπτύξεις στην Ευρώπη μετά από δεκαετίες. Στρατιώτες του 5 Τάγματος “Ομάδα Μάχης Τυφεκίων” (5 RIFLES), συμπεριλαμβανομένων μελών μίας Μοίρας Τεθωρακισμένου Μηχανικού, ενος Αποσπάσματος Στρατονομίας, μιας Ομάδας Πυροβολικού και μιας Ομάδας Εργασίας Λιμένων, αφίχθηκαν στην αεροπορική βάση Αμάρι στην Εσθονία, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2017.

Οι 120 στρατιώτες ειναι σημαντικοί για τη δημιουργία των αρχηγείων του Ηνωμένου Βασιλείου στην χώρα πριν αφιχθεί και το υπόλοιπο εκστρατευτικό σώμα τον επόμενο μήνα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των στρατιωτων στην Εσθονία περίπου στους 800.

Το Ην. Βασίλειο έχει λάβει ηγετικό ρόλο στην NATOϊκή αυξημένη προκεχωρημένη παρουσία, μαζί με αρκετές άλλες συμβαλλόμενες χώρες. Οι αναπτύξεις αυτές έχουν σχεδιαστεί για να διαβεβαιώσουν τους NATΟϊκούς συμμάχους για την κοινή δέσμευση στη συλλογική ασφάλεια της Ευρώπης.

Φέτος, μαζί με τις δυνάμεις του Ην. Βασιλείου, θα εργαστεί και προσωπικό από την Γαλλία, και από τον επόμενο χρόνο,εταίροι από τη Δανία. Όλοι βρίσκονται εκεί μετά από αίτημα της εσθονικής κυβέρνησης. Η Ομάδα Εργασίας θα παρέχει μια αναλογική, αμυντική και έτοιμη προς μάχη δύναμη για να υπερασπίσει τους ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους και να αποτρέψει οποιαδήποτε εχθρική ενέργεια εναντίον της Συμμαχίας.

Την περασμένη εβδομάδα, περίπου 300 οχήματα του Ηνωμένου Βασιλείου αναχώρησαν επίσης για την Εσθονία, συμπεριλαμβανομένων τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης Warrior, αρμάτων μάχης Challenger 2 και αυτοκινούμενων οβιδοβόλων πυροβολικού AS90. Τα εν λόγω οχήματα, φορτωμένα σε ένα οχηματαγωγό πλοίο τύπου RoRo, ειναι επί του παρόντος σε πορεία για να ξεφορτωθούν στην Εσθονία κατά το μισό της επόμενης εβδομάδας. Γαλλικά τεθωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης, πρόκειται επίσης να καταφθάσουν στην Εσθονία μέσω σιδηρόδρομου αφότου φορτώθηκαν την 17η Μαρτίου 2017.

Ένα AS90 και ένα άρμα μάχης Challenger 2 φορτώνονται σε οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Έμντεν, στην Γερμανία, πριν αναπτυχθουν στην Εσθονία.

Ένα AS90 και άρματα μάχης Challenger 2 φορτώνονται σε οχηματαγωγό πλοίο στο λιμάνι της Έμντεν, στην Γερμανία, πριν αναπτυχθούν στην Εσθονία

Απόδοση/Μετάφραση απο το gov.uk για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: