Στις αρχές Νοεμβρίου, το 1° Βασιλικό Τάγμα Ουαλίας ανέλαβε τη διοίκηση της πολυεθνικής ομάδας μάχης “Προκεχωρημένης Ενισχυμένης Παρουσίας” (eFP) στην Εσθονία. Παρέλαβε τη διοίκηση από το 5° Τάγμα “Ομάδα Μάχης Τυφεκίων” (5 RIFLES), το οποίο ανάπτυξε, τον Μάρτιο, 800 στρατιώτες στην Εσθονία.

Η ομάδα μάχης αποτελεί τμήμα της 1ης εσθονικής ταξιαρχίας πεζικού.

Την 8η Νοεμβρίου, ο ανώτερος αξιωματικός του Ηνωμένου Βασιλείου στην Εσθονία, συνταγματάρχης Τζιλς Χάρις, εξήγησε λεπτομερώς στο Jane’s πως εξελίσσεται η πρώτη NATOϊκή ανάπτυξη στην περιοχή της Βαλτικής. Με έδρα το Ταλίν, ο συνταγματάρχης Χάρις διοικεί την NATOϊκή πολυεθνική ομάδα eFP στο πλαίσιο της επιχείρησης “Carbit”, που βρίσκεται στην Τάπα της ανατολικής Εσθονίας και είναι επίσης ο διοικητής των βρετανικών δυνάμεων στην χώρα. Αναφέρει στο μόνιμο διακλαδικό αρχηγείου του Ηνωμένου Βασιλείου (PJHQ) στο Νορθγούντ, στο Λονδίνο.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να αυξήσει τον αριθμό των κύριων αρμάτων μάχης (MBT) Challenger 2 στα δέκα, τα οποία ξεπερνούν το προηγούμενο σύνολο συνδυασμένων όπλων μαζί με τα γαλλικά MBT Leclerc.

Το γαλλικό στρατιωτικό σώμα θα αποχωρήσει στις αρχές Δεκεμβρίου και θα αντικατασταθεί από έναν δανέζικο μηχανοκίνητο λόχο πεζικού. Οι δανέζικες και εσθονικές δυνάμεις χρησιμοποιούν το ερπυστριοφόρο τεθωρακισμένο όχημα μάχης (ΤΟΜΑ) CV9035, το οποίο θα προσφέρει ομοιότητα στον στόλο.

Όσον αφορά την οργάνωση, αν και αναμένεται ενας NATOικος πολυεθνικός σχηματισμός στην ανατολική Πολωνία, δεν υπάρχει πρόβλεψη για ένα NATOϊκό περιφερειακό αρχηγείο στις χώρες της Βαλτικής, επειδή κάθε ομάδα μάχης είναι ανεξάρτητη και δεν υπάρχουν περιφερειακοί σχηματισμοί.

Ευρύτερα, η αίσθηση ειναι ότι η ίδρυση ενός κεντρικού αρχηγείου σε μια βαλτική χώρα θα μπορούσε πιθανότατα να αποφέρει δυσανάλογα οικονομικά οφέλη στην χώρα που θα επιλεγεί και θα μπορούσε να προκαλέσει το φαινόμενο του διαίρει και βασίλευε εις βάρος του NATO.

Ο συνταγματάρχης εξήγησε ότι η “δομή ενός ημιτονοειδούς κύματος” χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό των επιπέδων της δύναμης και εξοπλισμού που απαιτούνται για την απόκριση και αναμονή της δραστηριότητας σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο.

Bruce Janes

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: