Το Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαίωσε την πώληση του “LPH” στην Βραζιλία

©Crown Copyright | Η πλατφόρμα προσνήωσης ελικοπτέρων (LPH), HMS Ocean, του βασιλικού ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου θα παροπλιστεί επισήμως τον Μάρτιο πριν από την παράδοση του, τον Ιούνιο, στο βραζιλιάνικο ναυτικό.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου επιβεβαίωσε την πώληση της πλατφόρμας προσνήωσης ελικοπτέρων (LPH), HMS Ocean, στην Βραζιλία έναντι ογδόντα τεσσάρων (84) εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 117 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).

Στο πλαίσιο συμφωνίας πώλησης που υπογράφηκε την 19η Φεβρουαρίου, το βραζιλιάνικο ναυτικό θα πάρει στην κατοχή το είκοσι δύο (22) χιλιάδων τόνων ειδικό πλοίο αποβατικής αεροπορίας τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους. Η συμφωνία περιλαμβάνει τροποποιήσεις επί του “Ocean” που θα πραγματοποιηθούν από τις “Babcock” και “BAE Systems” πριν την παράδοση του.

Έχοντας εισέλθει στην υπηρεσία του βασιλικού ναυτικού (“RN”) το 1998, το “Ocean” έπλευσε σε περισσότερες από τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες (450) ναυτικά μίλια (833,400 χλμ) κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του. Η απόφαση για τον παροπλισμό του πλοίου το 2018 επιβεβαιώθηκε στην Αναθεώρηση Στρατηγικής Άμυνας και Ασφάλειας 2015 (SDRS15).

Το “Ocean” ολοκλήρωσε τον τελευταίο επιχειρησιακό απόπλου τον Δεκέμβριο του 2017, και θα παροπλιστεί επισήμως στα τέλη Μαρτίου στο Ντέβονπορτ. Η διαχείριση της πώλησης του στην Βραζιλία έγινε από την Αρχή Πωλήσεων Αμυντικών Εξοπλισμών, η οποία είναι τμήμα του οργανισμού Αμυντικού Εξοπλισμού και Υποστήριξης του υπουργείου άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Richard Scott

Απόδοση/Μετάφραση από το “Janes.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

 1. » ογδόντα τεσσάρων (84) εκατομμυρίων στερλινών (περίπου 117 εκατ. δολάρια ΗΠΑ)»
  καλα ειναι ενα Φ35 ομως
  η επιχειρηση του

  LPH Ocean Class 12.345 Costs shown are in £ million, per annum
  The average annual costs of operating do not include:­

  a. Maritime Domain Maintenance Costs

  b. Central Allowances- Appointing Drafting and Leave (allowances), Continuity of Education Allowance etc

  c. Overheads for common services

  d. Support costs for Naval Bases

  e. Support costs from other MoD Top Level Budget areas

  f. Central costs i.e. IT and Communications

  g. Aircraft costs

  h. Training and force generation costs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.