Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) ενέκρινε την ενδεχόμενη Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) δεκαέξι ελικοπτέρων H-47 Chinook (Extended Range – Μεγάλης Εμβέλειας) εκτιμώμενης αξίας $3,5 δισεκατομμυρίων προς το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπηρεσία ασφάλειας και αμυντικής συνεργασίας (DSCA) παρέδωσε τo απαιτούμενο έγγραφο κοινοποίησης της ενδεχόμενης πώλησης στο Κογκρέσο την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2018.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αιτήθηκε την ενδεχόμενη πώληση 16 ελικοπτέρων μεγάλης εμβέλειας H-47 Chinook, 36 κινητήρων T-55-GA-714A (32 εγκατεστημένων, 4 εφεδρικών), 48 ενσωματωμένες μονάδες GPS/αδρανειακής πλοήγησης (32 εγκατεστημένες, 16 εφεδρικές), 20 κοινά συστήματα προειδοποίησης πυραύλων (16 εγκατεστημένα, 4 εφεδρικά), 22 αντίμετρα ραδιοσυχνοτήτων (16 εγκατεστημένα, 6 εφεδρικά), 19 ραντάρ πολλαπλού ρόλου (16 εγκατεστημένα, 3 εφεδρικά(, 19 συστήματα ηλεκτροοπτικών αισθητήρων (16 εγκατεστημένα, 3 εφεδρικά), 40 πολυβόλα M-134D-T συν βάσεις και εργαλεία (32 εγκατεστημένα, 8 εφεδρικά) και 40 πολυβόλα M240H συν βάσεις και εργαλεία (32 εγκατεστημένα, 8 εφεδρικά).

Η πώληση περιλαμβάνει, επίσης, εξοπλισμό επικοινωνιών, εξοπλισμό πλοήγησης, εξοπλισμό επιβίωσης αεροσκάφους, εξοπλισμό αρχικής εκπαίδευσης και υπηρεσίες, συνθετικό εκπαιδευτικό εξοπλισμό, πακέτο υποστήριξης που περιλαμβάνει ανταλλακτικά και εξαρτήματα επισκευών, ειδικά εργαλεία και εξοπλισμό δοκιμών, αεροπορικό εξοπλισμό υποστήριξης εδάφους, πιστοποιήσεις ασφαλείας και αξιοπλοΐας, τεχνική υποστήριξη, υποστήριξη συντήρησης, βιβλιογραφίες μηχανικών και χειριστών, σύστημα εξοπλισμού σχεδιασμού αποστολής και υποστήριξη και διαχείριση έργου και διοίκηση, υπηρεσίες υποστήριξης και μηχανικής απο την κυβέρνηση των ΗΠΑ και τον εργολάβο και άλλα συναφή στοιχεία υποστήριξης και υλικοτεχνικής βοήθειας στο πρόγραμμα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο ειναι ένας στενός νατοϊκός σύμμαχός των ΗΠΑ και ένας σημαντικός εταίρος σε σημαντικά θέματα εξωτερικής πολιτικής και άμυνας. Η προτεινόμενη πώληση θα ενισχύει την εξωτερική πολίτικη των ΗΠΑ και τους στόχους της εθνικής ασφάλειας με την επαύξηση των ικανοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου να παρέχει εθνική άμυνα και συνεισφορά στο NATO και τις συμμαχικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την DSCA, η προτεινόμενη πώληση θα βελτιώσει την ικανότητα του Ηνωμένου Βασιλείου να καλύψει τις υφιστάμενες και μελλοντικές απειλές με την παροχή ικανοτήτων βαριά ανυψωτικής ικανότητας περιστροφικής πτέρυγας ικανή να εκτελεί αποστολές σε ακραία περιβάλλοντα σε ένα πλήρες φάσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων.

Ο κύριος εργολάβος αυτής της πώλησης θα είναι η Boeing Defence and Space, στο Ρίντλει Παρκ της Πενσιλβανία, ΗΠΑ.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: