Το μοναδικό δικινητήριο μέσο μεταφορικό, ελικόπτερο στο οπλοστάσιο του Ην. Βασιλείου είναι το Puma HC.2, θα είναι η κατάλληλη πλατφόρμα για την υποστήριξη του Αφγανιστάν στην μετα-2014 εποχή. (airliners.net)

Το προσφάτως εκσυγχρονισμένο μέσο μεταφορικό ελικόπτερο του Ηνωμένου Βασιλείου SA 330E Puma HC.2 ίσως αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν για να υποστηρίξει την εξέλιξη της εκπαιδευτικής προσπάθειας της χώρας.

Σύμφωνα με το IHS Janes προσφάτως αποκαλύφθηκε από στρατιωτικές πηγές, πως ένας αδιευκρίνιστος αριθμός ελικοπτέρων Puma HC.2 ίσως να αποσταλεί το 2015 στο Αφγανιστάν. Την 28 Ιουλίου το υπουργείο Άμυνας, επιβεβαίωσε στο IHS Janes, πως, μετά την επίσημη λήξη των επιχειρήσεων την 31η Δεκεμβρίου 2014, το Ην. Βασίλειο επιθυμεί να υποστηρίξει την Ακαδημία Αξιωματικών του Εθνικού Στρατού του Αφγανιστάν (ANAOA) και τα Αφγανικά υπουργεία ασφαλείας στην Καμπούλ, αλλά αρνήθηκε να παρέχει επιπρόσθετες λεπτομέρειες, λέγοντας: “Η ακριβείς ανάγκες και λεπτομερείς συνθέσεις των στρατιωτικών δυνάμεων του Ην. Βασιλείου απομένουν να αποφασιστούν.”

Το IHS Janes κατανοεί πως καθόσoν δεν έχουν ακόμη ληφθεί αποφάσεις και ο σχεδιασμός βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο, το Puma HC.2 είναι μία απο τις πιθανές επιλογές από τις διάφορες πλατφόρμες που προωθούνται για την υποστήριξης της ANAOA και των Κυβερνητικών υπουργείων Ασφαλείας.

Ωστόσο, το γεγονός πως το Puma HC.2 είναι το μοναδικό δικινητήριο μέσο μεταφορικό ελικόπτερο στο οπλοστάσιο του Ην. Βασιλείου, το καθιστά αναμφισβήτητα την καλύτερη πλατφόρμα για τη συγκεκριμένη αποστολή. Αυτό, συνδυαζόμενο με το γεγονός πως πρόσφατα, πληρώματα ολοκλήρωσαν εκπαίδευση διάρκειας δύο εβδομάδων στις επιχειρήσεις σε σκονισμένα περιβάλλοντα στην Πορτογαλία, οδηγεί στην επιλογή του Puma HC.2 ως την πλατφόρμα της συγκεκριμένης αποστολής.

Το Ην. Βασίλειο στο πλαίσιο της πολιτικής να μην σχολιάζει τον υποστηρικτικό ρόλο του στην μετα-2014 εποχή στο Αφγανιστάν, το υπουργείο Άμυνας του Ην. Βασιλείου αρνήθηκε να παρέχει τον πιθανό αριθμό ελικοπτέρων (για το Puma HC.2 ή οποιοσδήποτε άλλο δυνητικό τύπο ελικοπτέρου), τοποθεσιών στρατοπέδων, μέτρων προστασίας των δυνάμεων, υποστηρικτικών δομών κτλ. “Το υπ. Άμυνας δεν θα συζητήσει τις υπό σχεδιασμό επιλογές, ούτε τους αριθμούς και τύπους των εναέριων μέσων και χερσαίων δυνάμεων που είναι ανεπτυγμένες σε οποιοδήποτε θέατρο επιχειρήσεων καθώς αυτή η πληροφορία είναι επιχειρησιακά ευαίσθητη” είπε το υπ. Άμυνας.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF) παραλαμβάνει πίσω σε υπηρεσία τα 24 ελικόπτερα Puma HC.2 τα οποία εκσυγχρονίστηκαν στο πρότυπο HC.2.
Η εργασίες περιελάμβαναν την τοποθέτηση ισχυρότερων κινητήρων (κατάλληλους για το “θερμό και υψηλό” Αφγανικό περιβάλλον), μεγαλύτερες δεξαμενές καυσίμων, ενισχυμένα μέτρα αυτοπροστασίας, σύγχρονα συστήματα ηλεκτρονικών πτήσης και επικοινωνιών, και ένα πλήρως ψηφιακό “γυάλινο” πιλοτήριο. Δεν είναι ξεκάθαρο αν συγκεκριμένες ειδικές ενισχύσεις αναλόγως το θέατρο επιχειρήσεων, όπως τα φίλτρα σκόνης, θα πρέπει να τοποθετηθούν πριν από την ανάπτυξη τους στο Αφγανιστάν.

Το Νοέμβριο του 2013 το υπ. Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικές πτήσεις των βελτιωμένων Puma έχουν ξεκινήσει, και τα 24 ελικόπτερα πρόκειται να παραδοθούν πίσω στην RAF πριν το τέλος του 2014.

Ελικόπτερα Puma HC.2 του Ηνωμένου Βασιλείου. (Janes)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: