Το Ινδικό άρμα μάχης Arjun

Το Ινδικό άρμα μάχης Arjun

Το υπουργείο άμυνας της Ινδίας (ΥΑΙ) αποφάσισε να αποκλείσει έξι αμυντικές βιομηχανίες από  τους διαγωνισμούς των μελλοντικών συμβολαίων με την υπηρεσία αμυντικής παραγωγής του ΥΑΙ για μια περίοδο δέκα ετών. Οι Συγκεκριμένες εταιρείες έχουν μπει στην «μαύρη λίστα» των Ινδικών αρχών εν αναμονή και της επίσημης απόφασης του ΥΑΙ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times of India, οι τέσσερις ξένες εταιρείες που είναι στην λίστα είναι: η Israel Military Industries (IMI), του Ισραήλ, η Singapore Technologies Kinetics (STK) από την Σιγκαπούρη, η Rheinmetall Air Defence (RAD) από την Ζυρίχη, η Σουηδική θυγατρική του αμυντικού ομίλου Rheinmetall και του Corporation Defence στη Ρωσία (CDR). Στη «μαύρη λίστα» επίσης συμπεριλαμβάνονται δύο Ινδικές αμυντικές εταιρείες  η TS Kisan από το Νέο Δελχί και η RK Machine Tools από την Ludhiana.

Αυτή η απόφαση είναι αποτέλεσμα των κατηγόριων που προσάπτει η Κεντρική Υπηρεσία ερευνών (CBI), εναντίον του  πρώην προϊσταμένου της υπηρεσίας αμυντικής παραγωγής Sudipto Ghosh. Ο αποκλεισμός θα έχει ισχύ 10 ετών, αρχίζοντας από το 2012.

Η ΙΜΙ πρέπει να είναι η εταιρεία που έχει πληγεί περισσότερο από την απόφαση τη Ινδίας. Αυτό θα εμπόδιζε την απόφαση της ισραηλινής κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει την ΙΜΙ, δεδομένου ότι η Ινδία είναι από τους μεγαλύτερους πελάτες της. Η Singapore Technologies είπε ότι η απόφαση την Ινδίας, δεν θα έχει καμία επίπτωση στις δουλείες της διότι η Ινδία δεν άνηκε στις χώρες που εξήγαγε αμυντικό υλικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: