Το τεθωρακισμένο όχημα περισυλλογής M88A2 (Φωτογραφία: military-today)

Ο Ιρακινός Στρατός έχει αναθέσει στην εταιρεία BAE Systems την σύμβαση για την παραγωγή οχτώ τεθωρακισμένων οχημάτων περισυλλογής-γενικής χρήσης M88A2 HERCULES. H σύμβαση αξίας 31,8 εκατομμυρίων δολαρίων πρόκειται να πραγματοποιηθεί μέσου ενός συμβολαίου Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS) για τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το όχημα HERCULES έχει σχεδιαστεί ώστε να εκτελεί αποστολές περισυλλογής ως υποστήριξη των σύγχρονων αρμάτων μάχης. Τα βασικά χαρακτηριστικά του οχήματος περιλαμβάνουν βελτιωμένο σύστημα πέδησης ώστε το όχημα να περισυλλέξει ενα άρμα M1, αυξημένη ιπποδύναμη, βελτιωμένο ηλεκτρικό σύστημα, εκσυγχρονισμένα υδραυλικά συστήματα και ενα ιστό που δίνει την δυνατότητα στο όχημα να ανυψώσει τον πύργο ενός άρματος Μ1.

Σύμφωνα με την BAE Systems, το HERCULES έχει το χαμηλότερο κόστος απόκτησης, χρήσης και συντήρησης από οποιοδήποτε όχημα περισυλλογής 70 τόνων και παρέχει ικανότητες περισυλλογής των σύγχρονων αρμάτων μάχης συμπεριλαμβανομένων των M1A1, M1A2, Leopard, γερανοφόρων οχημάτων (AVLB) και άλλων βαρέων οχημάτων.

Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 500 οχήματα HERCULES έχουν αποκτηθεί από τον Στρατό και 75 από τους Πεζοναύτες των ΗΠΑ.

Η κατασκευή των οχημάτων αναμένεται να ξεκινήσει το 2013 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2014.

Διαβάστε επίσης: Το ερπυστριοφόρο όχημα περισυλλογής Μ88 Α1

About The Author

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: