Το Ιράν παρουσίασε UGV εξοπλισμένο με MANPADS που κινείται εκμεταλλευόμενο την ηλιακή ακτινοβολία (βίντεο)

Το μη επανδρωμένο χερσαίο όχημα (UGV) Ναζιρ του Ιράν.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η ιρανική αμυντική βιομηχανία αποκάλυψε ένα νέο τροχοφόρο μη επανδρωμένο επίγειο όχημα (UGV), με την ονομασία Ναζιρ ή Ναζέρ το οποίο μπορεί να εξοπλιστεί με πυραύλους ή ελαφρύ πολυβόλο. Η βάση της σύγχρονής αμυντικής βιομηχανίας δημιουργήθηκε κατά τη περίοδο του Σάχη με στρατηγική την αντικατάσταση των εισαγωγών, με την οποία το Ιράν θα μάθαινε να κατασκευάζει, συναρμολογεί, επισκευάζει και συντηρεί στρατιωτικό εξοπλισμό.

Το Ιράν είναι ένα από τα λίγα κράτη που προσπαθεί να επιτύχει την απόλυτη αυτάρκεια στους στρατιωτικούς εξοπλισμούς, Με το νέο UGV, το Ιράν παρουσίασε ακόμη μία φορά την ικανότητα του να σχεδιάζει και να κατασκευάζει τελευταίες καινοτομίες και τεχνολογίες της στρατιωτικής τεχνολογίας.

Το νέο UGV Ναζιρ βασίζεται σε ένα σκάφος 4Χ4 και είναι πλήρως αυτόνομο.
Σύμφωνα με μία πρώτη ανάλυση, το Ναζίρ μπορεί να κινηθεί χάρις στους ηλιακούς συλλέκτες που είναι τοποθετημένοι στην οροφή του οχήματος.

Το Ναζίρ έχει τη δυνατότητα να μεταφοράς δύο φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων (MANPADS) και μέγιστο φορτίο των 600 κιλών. Μπορεί να εκτελέσει αποστολές αναγνωρισής και κρούσης σε μέγιστη ακτίνα 2 χιλιομέτρων. Το όχημα μπορεί επίσης να εξοπλιστεί με ένα τηλεχειριζόμενο οπλικό σταθμό ο οποίος θα διαθέτει πολυβόλο των 7,62 χιλιοστών.

Κατά τη διάρκεια της κίνησης σε δρόμο τα οπλικά συστήματα μπορούν να συμπτυχθούν στο εσωτερικό του οχήματος , και όταν κρίνεται αναγκαίο τα όπλα ανεγείρονται στην οροφή για να είναι έτοιμα να πυροδοτηθούν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Το εμπρόσθιο μέρος του Ναζιρ είναι εξοπλισμένο με έναν αισθητήρα ώστε το όχημα να κινείται δια μέσω ενός συστήματος τηλεχειρισμού.

Τρεις μικροί εκτοξευτές βομβίδων είναι εγκατεστημένοι σε κάθε πλευρά του οχήματος.

Απόδοση απο το armyrecognition.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.