Το Ισραήλ αναμένεται να αποκτήσει αναβαθμισμένη έκδοση του μαχητικού “F-15”

©Tech. Sgt. Matthew Plew / U.S. Air Force

Το Ισραήλ αναμένεται να λάβει απόφαση σχετικά με την απόκτηση μιας Μοίρας με την αναβαθμισμένη έκδοση του μαχητικού αεροσκάφους “F-15”, όπως δημοσίευσε την 28η Ιουλίου το “Times of Israel”.

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πρόκειται να παραλάβει τα τελευταία μαχητικά αεριωθούμενα “F-15” στο πλαίσιο της μεγαλύτερης μέχρι τώρα προμήθειας σε μία συμφωνία αξίας $11 δισεκατομμυρίων.

Η συμφωνία φαίνεται να συμπεριλαμβάνει μία Μοίρα μαχητικών αεριωθούμενων “F-15” με αναβαθμισμένα “αόρατα” χαρακτηριστικά, μια Μοίρα μεταφορικών ελικοπτέρων και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού, σύμφωνα με δημοσίευση της καθημερινής εφημερίδας “Israel Hayom”.

Η νέα έκδοση του μαχητικού αεριωθούμενου θα ονομαστεί “IA” απο το “Israel Advanced” και θα ειναι μια αναβαθμισμένη έκδοση του αεροσκάφους “F-15” που θα διαθέτει συγκεκριμένες “αόρατες” ικανότητες, όπως βαφή απορρόφησης ακτινοβολίας ραντάρ και αποθήκη εσωτερικής μεταφοράς όπλων.

Θα τοποθετηθεί στο αεροσκάφος, επίσης, ένα ατρακτίδιο πλοήγησης για την παροχή ικανοτήτων παντός καιρού και νυχτερινών επιχειρήσεων. Το αεροσκάφος θα διαθέτει, επίσης, εξελιγμένο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει ψηφιακό σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ ενεργής διάταξης ηλεκτρονικής σάρωσης (“AESA”).

Η προμήθεια θα χρηματοδοτηθεί από τα χρήματα της στρατιωτικής βοηθείας του στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ), τα οποία ανέρχονται ετησίως στα $3,8 δισεκατομμύρια.

Σύμφωνα με στρατιωτικούς αξιωματούχους, θα αποκτήσει επίσης ελικόπτερα “CH-47 Chinook”, “V-22 Osprey” και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού.

Απόδοση/Μετάφραση απο το “Defence-Blog.Com” για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.