Το Ισραήλ δοκίμασε το «Λόγχη», το νέο πυραυλικό σύστημα πυροβολικού καθοδηγούμενου με GPS εκτοξευόμενο από MLRS (βίντεο)

Νεο νέο πυραυλικό σύστημα διαθέτει καθοδήγηση GPS. (rotter.net)

Το πυραυλικό σύστημα «Λόγχη» (ΡΟΜΑΧ στα εβραϊκά) σχεδιάστηκε για προσβολές ακριβείας ενώ προσφέρει μεγαλύτερη κινητικότητα και χαμηλότερο κόστος από την εναλλακτική λύση της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένα νέο ισραηλινό πυραυλικό σύστημα πυροβολικού δοκιμάστηκε στο πεδίο των ασκήσεων για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης την προηγούμενη εβδομάδα, όπου κινηματογραφική λήψη από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος επέδειξε την ακρίβεια και την ισχύ του χτυπήματος του πυραύλου «Λόγχη».

Το νέο οπλικό σύστημα επιφέρει εκρηκτικά συνολικού βάρους 20 κιλών σε στόχο του οποίου η θέση έχει προκαθοριστεί με τη χρήση τεχνολογίας GPS που έχει ως σκοπό την ελαχιστοποίηση των παράπλευρων απωλειών στους πολίτες και εγκαταστάσεις που βρίσκονται πλησίον του στόχου.

Το όχημα στόχος πριν την προσβολή. (ynet.co.il)

Το σύστημα GPS που είναι εγκατεστημένο στους πυραύλους «Λόγχη» είναι μοναδικό σε σχέση με των υπολοίπων πυραύλων που χρησιμοποιούνται από διάφορες μονάδες των Ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας (IDF) το οποίο κλειδώνει πάνω στους στόχους από μακριά χρησιμοποιώντας μια ηλεκτο-οπτική κεφαλή.

…και μετά την βολή. (ynet.co.il)

Ο «Λόγχη» έχει τη δυνατότητα εκτόξευσής 10 πυραύλων το λεπτό και μπορεί να φτάσει σε στόχους έως και 40 χιλιόμετρα μακρυά. Επιπλέον, το σύστημα είναι φθηνότερο και περισσότερο ευέλικτο από τα υπόλοιπους πυραύλους που χρησιμοποιούνται από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία. Ο πύραυλος εκτοξεύεται από ένα όχημα MLRS παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιείται από το πυροβολικό των IDF.

«Σήμερα, το πυροβολικό δεν μένει πίσω, είναι μέρος των προκεχωρημένων χερσαίων δυνάμεων ελιγμού,» είπε στο Ynet ο Στρατηγός Γιτζικ Τουγκερμαν.
«Καμία προκεχωρημένη μονάδα δεν κινείται χωρίς υποστήριξη πυρός». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης Protective Edge, ο Τουγκερμαν και οι δυνάμεις του χρησιμοποίησαν διαφορετικά συστήματα πυραύλων για να εκτοξεύσουν περισσότερους 1000 πυραύλους κατά στόχων στην Γάζα.

Η βολή του «Λόγχη» στέφτηκε με επιτυχία μετά την επιτυχημένη βολή στόχου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια της άσκησης. Αρκετά μη επανδρωμένα αεροχήματα κινηματογράφησαν την προσβολή από διάφορες οπτικές γωνίες.

Απόδοση απο το ynetnews.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

2 Απαντήσεις

  1. ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ ΠΕΡΥΣΙ
    ΕΒΑΛΕ 37000 ΟΒΙΔΕΣ 155ΜΜ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ (ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΟΛΕΜΑΝΕ)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.