Όπως πληροφορήθηκε το Jane’s, το σύστημα ενεργής προστασίας (APS) Iron Fist Light Configuration (IF-LC) της Israel Military Industries’ (IMI) συμμετέχει στις δοκιμές χερσαίων οχημάτων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) στα οποία περιλαμβάνονται τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (ΤΟΜΠ) Eitan, προωθητήρες γαιών και φορτηγά.

Τον Μάρτιο το Ισραηλινό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την προμήθεια εκατοντάδων Eitan κι αυτά θα διαθέτουν ένα APS. Ο τύπος δεν έχει επιλεγεί ακόμη, αν και τα βαρύτερα ερπυστριοφόρα ΤΟΜΠ Namer των IDF έχουν εφοδιαστεί ήδη με το σύστημα Trophy της Rafael.

Το IF-LC επιλέχθηκε από την Ολλανδία για τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης (ΤΟΜΑ) CV90, καθιστώντας τα την πρώτη νατοϊκή πλατφόρμα εξοπλισμένη με APS. Επιπρόσθετα με την υποψηφιότητα του ως APS για το Eitan, συμμετέχει επίσης στο διαγωνισμό του Αυστραλιανού Στρατού προγράμματος LAND 400 Φάση 2, και θα δοκιμαστεί από τον Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) στο πλαίσιο του προγράμματος APS NDI για το ΤΟΜΑ Bradley.

Για το τελευταίο πρόγραμμα, η IMI εργάζεται μαζί με τις Lockheed Martin και Raytheon, τους σχεδιαστές του κεντρικού υπολογιστή  και λογισμικού του ΤΟΜΑ για την ενσωμάτωση του IF-LC στο Αρθρωτό Σύστημα Ενεργής Προστασίας (MAPS), όπως επίσης και με την General Dynamics Ordnance and Tactical Systems.

H έκδοση με την ονομασία Iron Fist – Light Decoupled (IF-LD) παρουσιάστηκε πάνω σε ένα όχημα Oskhosh Defence JLTV κατά τη διάρκεια της αμυντικής έκθεσης της Ένωσης του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (AUSA), που πραγματοποιήθηκε από 8-10 Οκτωβρίου στην Ουάσιγκτον.

«Βρισκόμαστε σε διάφορες συμβάσεις. Υπάρχουν συμβάσεις δοκιμών,» δήλωσε ο Αβινοάμ Ζαφίρ, αντιπρόεδρος εταιρικού μάρκετινγκ στην IMI.

Το Iron Fist χρησιμοποιεί ραντάρ και αισθητήρες υπερύθρων για τον εντοπισμό της εκτόξευσης ή/και των επερχόμενων απειλών προς το όχημα. Τότε εκτοξεύει ένα μικρό γέμισμα αναχαίτισης από ένα περιστροφικό πύργο για να πραγματοποιήσει το “hard kill” της απειλής σε μια ασφαλή απόσταση από το όχημα. Η IMI δήλωσε ότι μπορεί να αναχαιτίσει μικρού βεληνεκούς πύραυλο-ωθούμενες βομβίδες, αντιαρματικούς πυραύλους και βλήματα πυροβόλων άνευ παλινδρόμησης.

Yaakov Lappin

Απόδοση/Μετάφραση από το “janes.com” για την Προέλαση.

One Response

  1. Gunslinger32

    Ωραία η προστασία για τα οχήματα, με την εκπομπή/ακτινοβολία του ραντάρ όμως τι γίνεται, πως προστατεύονται οι οπλίτες(και πολίτες) πεζοί γύρο απο αυτά τα προστατευμένα οχήματα απο την ακτινοβολία του ραντάρ;
    Εκεί υπάρχει πρόβλεψη, η είναι μέσα στις «παράπλευρες απώλειες»;

    Αν θυμάμαι σωστά στα ραντάρ των αεροσκαφών υπάρχουν μέτρα ασφαλείας στο έδαφος, μέχρι να απογειωθεί το αεροσκάφος φορέας.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: