Το Ισραήλ εκσυγχρονίζει την αντιπυραυλική προστασία των F-16I

F-16I του Ισραήλ. (Israeli Air Force/Flickr)

Το Ισραήλ αναβαθμίζει τα μαχητικά αεροσκάφη F-16I με διάφορα απόρρητα συστήματα προκειμένου να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη απειλή των εκτοξευόμενων, από το έδαφος, πυραύλων.

Ένας ανώτερος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας δήλωσε στο Flightglobal ότι οι εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών υποδεικνύουν ότι η ενίσχυση των μαχητικών είναι αναγκαία. «Οι απειλές που αντιμετωπίζουμε και θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των μυστικών υπηρεσιών, απαιτούν την εγκατάσταση νέων συστημάτων,» είπε.

«Έχουμε δώσει μεγάλη έμφαση στην αντιμετώπιση των πυραύλων εδάφους-αέρος που απειλούν το αεροσκάφος και την ανάγκη να καταστρέφουμε τα σημεία εκτόξευσής πυραύλων εδάφους-εδάφους που ετοιμάζονται να βάλλουν πυραύλους εναντίον του Ισραήλ».

Η πολεμική αεροπορία είναι ιδιαίτερα ενήμερη για την πιθανότητα πως θα πρέπει να επιτεθεί σε θέσεις που προστατεύονται από προηγμένα αντιαεροπορικά συστήματα, κυρίως τα ρωσικής κατασκευής Almaz S-300, τα οποία το Ιράν προσπαθεί να αποκτήσει από την Ρωσία.

Τον Μάιο, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία συμμετείχε σε κοινή εκπαίδευση με την Ελληνική ΠΑ και εκτέλεσε αποστολές εμπλοκής με τις συστοιχίες πυραύλων S-300 της τελευταίας.

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, το Τέλ Αβίβ εξοπλίζει μία Μοίρα F-16I με την Βόμβα Μικρής Διαμέτρου GBU-39 της Boeing.

Μια πρόσφατη επιχειρησιακή αναθεώρηση αποστολής της 107ης Μοίρας εγκρίθηκε η χρήση του καθοδηγούμενου με GPS πυρομαχικού από την Μοίρα. Νωρίτερα, η ισραηλινή πολεμική αεροπορία είχε αναπτύξει την GBU-39 στα μαχητικά F-15I που πετούν με την 69η Μοίρα.

Απόδοση από το Flightglobal.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.