Το Ισραήλ θα αγοράσει από την Γερμανία τρία υποβρύχια κλάσης Dolphin

©Military Edge | Υποβρύχιο Dolphin II

Πρόσφατα η γερμανική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για ένα ακόμα πακέτο τριών Dolphin για το Ισραήλ. Αυτά τα νέα υποβρύχια πρέπει να κατασκευαστούν ακριβώς την εποχή που τα υποβρύχια τρίτης γενιάς θα πλησιάζουν το όριο της επιχειρησιακής ζωής τους και να εξασφαλίσουν ότι το Ισραήλ θα διαθέτει στόλο έξι υποβρυχίων διαθέσιμα για το εγγύς μέλλον. Αυτά τα τρία επιπρόσθετα υποβρύχια θα κοστίσουν στην κυβέρνηση του Ισραήλ €2 δισεκατομμύρια.

Το δεύτερο πακέτο υποβρυχίων κλάσης Dolphin, Dolphin II, παραγγέλθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 2000 και ειναι λίγο πολύ τα ίδια με τα προηγούμενα που απέκτησε το Ισραήλ. Ωστόσο, έχουν εξοπλιστεί με μια επιπρόσθετη προσθήκη μήκους τριάντα έξι ποδών στο σκάφος για να φιλοξενήσει το σύστημα τεχνολογίας αναερόβιας πρόωσης (AIP), που επιτρέπει στο υποβρύχιο να επιχειρεί σε κατάδυση για πολύ μεγαλύτερες περιόδους από πριν.

Βασικά, ο πιο βιώσιμος βραχίονας της πυρηνικής τριάδας ειναι ο ναυτικός, αποτελειται από υποβρύχια εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, και τα ισραηλινά υποβρύχια μπορουν να εξοπλιστούν με πυρηνικά όπλα… Τα υποβρύχια μπορουν να εξαφανιστούν για εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, εκτελώντας μια άκρως απόρρητη πορεία περιπολίας ενώ αναμένουν για εντολές να εξαπολύσουν τους πυραύλους τους. Αυτή, η αποκαλούμενη “ικανότητα δεύτερου χτυπήματος” δημιουργήθηκε πάνω στην αρχή της πυρηνικής αποτροπής και διασφαλίζει ώστε οι δυνητικοί εχθροί (το Ιράν φαίνεται να ειναι η κύρια απειλή του Ισραήλ) θα σκεφτούν διπλά πριν επιτεθούν, γνωρίζοντας οτι τα ισραηλινά υποβρύχια θα μπορουν να εκτελέσουν επιθέσεις αντεκδίκησης. Η ναυτική πυρηνική αποτροπή του Ισραήλ πρόκειται να εγκατασταθεί σε λίγο στην θέση της, για να αντιμετωπίσει την αυξανόμενη απειλή που αντιπροσωπεύει η δημιουργία πυρηνικής ισχύος απο το Ιράν.

Απόδοση/Μετάφραση απο το NavyRecognition.Com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.