Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) αποκάλυψε την 8η Φεβρουαρίου ότι, στο πλαίσιο της ευρύτερης ανανέωσης των εκπαιδευτικών διαδικασιών περιστροφικής πτέρυγας, πρόκειται κατά τη διάρκεια της δεκαετίας να αναπτύξει ένα νέο τύπο εκπαιδευτικού ελικοπτέρου.

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της με τίτλο “Αλλαγές στην εκπαίδευση ελικοπτέρων της IAF”, η υπηρεσία απεκάλυψε ότι ένας νέος εκπαιδευτικός τύπος θα παρουσιαστεί το 2020 για να αντικαταστήσει το υφιστάμενο Bell 206 (OH-58B) JetRanger (Saifan σε εθνική υπηρεσία). Επίσης, ενώ παλιότερα η Αεροπορική Ακαδημία της IAF στην Χατζαρέμ εκπαίδευε τους μελλοντικούς πιλότους των μεταφορικών και επιθετικών ελικοπτέρων ως μια κοινή εκπαιδευτική κλάση μέχρι την έναρξη της Προχωρημένης Αεροπορικής Εκπαίδευσης , τώρα θα τη διαίρει σε δύο διαφορετικές κλάσεις αμέσως μετά την αποφοίτηση της από την Ακαδημία.

Με τους πιλότους των μεταφορικών ελικοπτέρων να έχουν αναλάβει την προχωρημένη αεροπορική εκπαίδευση πάνω στο Sikorsky S-70 (UH-60) Black Hawk (Yanshuf) και τους πιλότους των επιθετικών ελικοπτέρων στο Saifan, τώρα όλες αυτές οι εκπαιδεύσεις πραγματοποιούνται με το Yanshuf πριν από την είσοδο σε υπηρεσία της αντικαταστάτριας πλατφόρμας του Saifan μέσα στο χρονικό διάστημα περίπου των τριών ετών.

“Αυτή η απόφαση, να ενοποιηθεί το προχωρημένο στάδιο εκπαίδευσης χειρισμού ελικοπτέρων και να υλοποιηθεί με το Yanshuf προέκυψε από τη διαπίστωση ότι οι σπουδαστές θα αποφοιτήσουν σε υψηλότερο επίπεδο μετά την ολοκλήρωση του νέου προγράμματος”, παρατέθηκε να αναφέρει ο αντισμήναρχος Ματάν, ο διοικητής του τμήματος ελικοπτέρων στην Αεροπορική Ακαδημία της IAF. “Επιπροσθέτως, εμείς, ως Αεροπορική Ακαδημία, θα μπορούμε να προβλέψουμε την κατάλληλη πορεία ενσωμάτωσης για αυτούς ανάλογα με τις ικανότητες, επίδοση, χαρακτήρα και προτιμήσεις τους.”

Όπως επισημάνθηκε από τον αντισμήναρχο, το κενό στην τεχνολογία και τις επιδόσεις μεταξύ του Saifan και του Boeing AH-64A/D Apache (Peten/Seraf) είναι πλέον τόσο μεγάλο που καθιστά πολύ δύσκολη την πλήρη τήρηση των πρωτοκόλλων από τους αποφοίτους πιλότους επιθετικών ελικοπτέρων της IAF. “Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση στην οποία οι δόκιμοι πετούν με μια ξεπερασμένη πλατφόρμα και μεταβαίνουν σε ένα πολύ περίπλοκο ελικόπτερο με επιχειρησιακά συστήματα, συστήματα νυχτερινής παρατήρησης και διπλούς κινητήρες”, είπε, τονίζοντας ότι το Yanshuf που χρησιμοποιείται για την εκπαίδευση των χειριστών μεταφορικών ελικοπτέρων πρόκειται να γίνει η καλύτερη πλατφόρμα μεταβατικής εκπαίδευσης για τους μάχιμους δοκίμους λόγω των “παρομοίων χαρακτηριστικών”.

Gareth Jennings

Απόδοση/Μετάφραση από το IHS Janes για την Προέλαση.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: