Οι ισραηλινές δυνάμεις αυτοάμυνας (IDF) σύντομα θα διενεργήσουν δοκιμές του συστήματος επίγνωσης κατάστασης IronVision ενσωματωμένο στην κάσκα του πληρώματος τεθωρακισμένου οχήματος μάχης της Elbit Systems το οποίο θα δοκιμαστεί πάνω σε ένα άρμα μάχης Merkava.

Μιλώντας στο Jane’s στις εγκαταστάσεις της Elbit στο Γιουκνιμ την 23 Μαρτίου, ο Μποαζ Κοέν, ο αντιπρόεδρος της βιομηχανίας για τα χερσαία σύστημα, είπε το σύστημα “θα δοκιμαστεί από τις IDF τον Απρίλιο”.

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία που κανονικά σχετίζεται με αεροπορικά συστήματα επίγνωσης κατάστασης, το IronVision χρησιμοποιεί έναν αριθμό καμερών τοποθετημένων εξωτερικά για την προβολή εικόνας 360ο από τον περίγυρο του τεθωρακισμένου οχήματός μέσα στις προσωπίδες που είναι ενσωματωμένες στις κάσκες των μελών του πληρώματος. Αυτό παρέχει στο πλήρωμα τη δυνατότητα να παραμείνει εντός οχήματος -προστατευμένο μέσα στο όχημα κάτω από τις κλειστές θυρίδες και ασφαλή από τα πυρά μικρών όπλων- χωρίς να θυσιάσουν την επίγνωση κατάστασης που σε διαφορετική περίπτωση θα αποκτούσε με τη έκθεση του έξω από τη θωράκιση του οχήματος και να παρατηρεί άμεσα το περιβάλλον.

Το σύστημα IronVision μεταδίδει βίντεο σε πραγματικό χρόνο και σε υψηλή ανάλυση στον αρχηγό και/ή τον οδηγό, προσφέροντας τους με μια φυσική, σύμμορφη εικόνα του περιβάλλοντος γύρω από το όχημα, μαζί με σχετική συμβολογία και δεδομένα C4I. Ο Κοέν εξήγησε ότι τα κρίσιμα στοιχεία του συστήματος είναι η δυνατότητα να προσφέρει εικόνα μηδενικής καθυστέρησης για την αποφυγή εμφάνισης οποιασδήποτε ζάλης, μαζί με πολύ χαμηλό κόστος μονάδας εν συγκρίσει με τις συνηθισμένες αεροπορικές εφαρμογές της εν λόγω τεχνολογίας.

Ο βαθμός διαφάνειας στην εικόνα που προβάλλεται μέσα στις προσωπίδες που μπορεί να μεταβάλλεται στην επίγνωση που διατηρείται μέσα στο όχημα με τις κλειστές θυρίδες, εξήγησε ο Κόεν, προσθέτοντας ότι μέσα από το σύστημα μπορούν να παρατηρηθούν επίσης και τα όπλα.

Ο αριθμός καμερών που χρειάζεται εξαρτάται από το όχημα και την απαιτούμενη ευκρίνεια, με ελάχιστο να είναι οι τρεις κάμερες μόνο για ημερήσιες εφαρμογές και έξι για πλήρη δυνατότητα ημέρας/νύχτας.

Όπως επίσης ενώ είναι στη βασική κατάσταση επίγνωσης λειτουργίας, το σύστημα IronVision μπορεί να μεταπηδήσει σε λειτουργία εκπαίδευσης, προβάλλοντας εικονικές οντότητες και φαινόμενα στον πραγματικό κόσμο εκτός του οχήματος για να δημιουργήσει μια πιο καθηλωτική και πραγματική εκπαιδευτική εμπειρία.

Peter Felstead

Απόδοση/Μετάφραση από το Janes.Com για την Προέλαση.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: