Η εταιρεία Ισραηλινές Αεροδιαστημικές Βιομηχανίες (IAI) ανέλαβε σύμβαση για την μετατροπή των προωθητών γαιών Caterpillar σε ανεπάνδρωτα συστήματα που θα αναλάβουν περίπλοκες αποστολές μηχανικού σε περιοχές όπου υπάρχουν απειλές.

Η IAI εξασφάλισε τη σύμβαση μετά απο την παρατεταμένη διαδικασία εξέλιξης και επίδειξης των δυνατοτήτων του συστήματος, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων δοκιμών της ωρίμανσης των τεχνολογιών και την αποτελεσματικότητα και ασφαλή ενσωμάτωση του στις πολεμικές επιχειρήσεις.

Το νέο ανεπάνδρωτο σύστημα εγκατεστημένο πάνω στον προωθητή γαιών της Caterpillar, ανήκει στην οικογένεια ρομποτικών λύσεων που εξελίσσεται απο την IAI. Χρησιμοποιεί ρομποτική τεχνολογία της IAI, η οποίο μπορεί να ενσωματωθεί σε μια σειρά από πλατφόρμες σύμφωνα με τις επιχειρησιακές απαιτήσεις του πελάτη.

Ο νέος ανεπάνδρωτος προωθητής γαιών προσφέρει διάφορους βαθμούς αυτονομίας συμπεριλαμβανομένης της προώθησης και των χωματουργικών εργασιών για το φάσμα των εφαρμογών: Κατασκευών, χαράξει πορείας σε σκληρές εκτός δρόμου συνθήκες και την προώθηση μεγάλων ή ύποπτων εμποδίων αποτελεσματικά και χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Το σύστημα ειναι εφοδιασμένο με ικανότητες εντοπισμού και αποφυγής αντικειμένων και ειναι σχεδιασμό για να εργάζεται σε συνθήκες παντός και καιρού και ορατότητας.

Ο Μερ Σαμπτάϊ, γενικός διευθυντής του Τμήματος Ρομποτικών Συστημάτων της IAI, δήλωσε, “ο ανεπάνδρωτος προωθητής γαιών μας πηγαίνει ένα βήμα μπροστά στην παροχή του απαραίτητου επιπέδου ετοιμότητας για το μελλοντικό πεδίο μάχης. Επιτρέπει την αποτελεσματική και αποδοτική εκτέλεση πολύπλοκων αποστολών μηχανικού επι παρατεταμένων χρονικών περιόδων χωρίς καθόλου ανθρώπινη επέμβαση, έτσι μειώνεται σημαντικά ο κίνδυνος για τους ανθρώπους. Η μοναδική τεχνολογία που αναπτύχθηκε απο την IAI κατά τη διάρκεια της περασμένης δεκαετίας, προσφέρει μια σημαντική εξέλιξη στις ανεπάνδρωτες ικανότητες και συγκεκριμένα στις δύσκολες εκτός δρόμου συνθήκες.”

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: