Το Ισραήλ προωθεί το νέο ελκόμενο ατρακτίδιο αυτο-προστασίας

©IAI | Το “ELL-8270” είναι μια λύση αυτό-προστασίας από όλους τους πυραύλους με καθοδήγηση ραντάρ.

Οι ισραηλινές αεροδιαστημικές εταιρείες (IAI) παρουσίασαν ένα νέο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου το οποίο προσφέρει ένα επιπρόσθετο στρώμα αυτό-προστασίας στα αεροπλάνα. Το σύστημα, που αναπτύχθηκε απο τη θυγατρική πληροφοριών της “IAI”, “ELTA Group”, έλκεται απο το αεροπλάνο, προστατεύοντας το ενεργώντας ως “δόλωμα” για τους πυραύλους με καθοδήγηση ραντάρ. Το νέο ελκόμενο “δόλωμα”, με την ονομασία “ELL-8270”, επιδεικνύεται στην αεροπορική έκθεση της Σιγκαπούρης.

Το “ELL-8270” ειναι τελείως αυτόνομο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ισχύ ή σήματα απο το προπορευόμενο αεροσκάφος και έλκεται πίσω με ενα απλό καλώδιο. Παρά την καλή αποτελεσματικότητα του, το “δόλωμα” ειναι λιγότερο δαπανηρό από τις υπόλοιπες λύσεις που προσπαθούν να επιτύχουν τα ίδια αποτελέσματα. Κατά τις πτήσεις απο από τις περιοχές που υπάρχει η απειλή εχθρικών πυραύλων, το “δόλωμα” αναπτύσσεται σε μια ασφαλή απόσταση από το προπορευόμενο αεροπλάνο και εκπέμπει σήματα για να προσελκύσει τον πύραυλο, μακρυά από το αεροπλάνο. Το σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει αρκετές απειλές ταυτόχρονα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο όλους τους τύπους αεροπλάνων, ειναι εξαιρετικά ελαφρύ και μπορεί να περισυλλεχθεί πίσω στο αεροσκάφος ή να εγκαταλειφθεί, αν αυτό απαιτηθεί.

Το “ELL-8270” εντάσσεται στην σειρά ατρακτιδίων αυτό-προστασίας “ELL-8212” και “ELL-8222”, τα σύγχρονα συστήματα προειδοποίησης και στιγματοθέτησης “ELL-8625”, τις ολοκληρωμένες συλλογές αυτό-προστασίας “ELL-8260” κι αλλα.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Μία Απάντηση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.