Το Ισραηλινό Ναυτικό ολοκλήρωσε την αναβάθμιση της πρώτης πυραυλακάτου Saar 4.5

[dropcap size=small]Η[/dropcap] πρώτη Sa’ar 4.5 έχει πλέον εφοδιαστεί με το ραντάρ ALPHA. Το νέο ραντάρ ειναι το πιο σημαντικό μέρος της αναβάθμισης που επί του παρόντος πραγματοποιείται σε όλη την κλάση των πυραυλακάτων.

Το ισραηλινό Ναυτικό ολοκλήρωσε την εγκατάσταση ενός νέου ραντάρ στην πρώτη από τις πυραυλακάτους Sa’ar 4.5 και άρχισε να εργάζεται στο δεύτερο πλοίο της ίδιας κλάσης, δήλωσε στο Jane’s την 21η Νοεμβρίου ο αξιωματικός που επιβλέπει το πρόγραμμα.

Η INS Sufa ειναι πλέον εξοπλισμένη με το ραντάρ IAI-Elta ELM 2258 Advanced Lightweight Phased Array (ALPHA), το οποίο το ναυτικό ονόμασε “Fire Sickle” και καθοδηγεί τους πυραυλους επιφάνειας-αερος Barak-1 του πλοίου. Έχουν επίσης εγκατασταθεί νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, διοίκησης και ελέγχου και παρακολούθησης, που σημαίνει οτι έχουν αντικατασταθεί ουσιαστικά όλα τα κεντρικά σύστημα του πλοίου.

“Μετά την ολοκλήρωση των διαφόρων θαλάσσιων δοκιμών, το Sufa διαθέτει μια πολύ σημαντική αναβάθμιση, της οποίας το κύριο στοιχείο ειναι το Fire Sickle,” δήλωσε ο πλωτάρχης Λιορ Χιρσμπραντ, ο επικεφαλής του προγράμματος.

Δήλωσε το Sufa εχει ήδη υποβληθεί σε δοκιμές για ελεγχθεί η ικανότητα του να εντοπίζει στόχους. “Είναι πολύ καλύτερο απο τον προκάτοχο του και καλύπτει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σήμερα”, δήλωσε. “Τα πλοία θα έχουν μια σαφή εικόνα του περιβάλλοντος τους. Οι χειριστές θα έχουν πρόσβαση σε εργαλεία επεξεργασίας μεγάλων βάσεων δεδομένων που βασίζονται σε αλγόριθμους, οι οποίες θα τους παρέχουν με συστάσεις”.

“Αυτό το ραντάρ ειναι ψηφιακό, σύγχρονο και ικανό να αντιμετωπίσει όλους τους στόχους και απειλές που έχει προσδιορίσει το Ναυτικό”, δήλωσε ο Γκιλ Ροθ, ο επικεφαλής των ναυτικών ραντάρ της IAI-Elta. “Εν προκειμένω, η πολύ συγκεκριμένη εικόνα των στόχων παρέχει στο ναυτικό την απαραίτητη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσει τόσο τις άμεσες όσο και τις πιο απομακρυσμένες απειλές από άποψη χρόνου και απόστασης”.

Το νέο σύστημα παρατήρησης θα “βλέπει πιο μακριά και θα παρέχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα”, δήλωσε ο πλωτάρχης Χιρσμπραντ, αρνούμενος να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Yaakov Lappin

Απόδοση/Μετάφραση απο το janes.com για την Προέλαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
Doukas Gaitatzis

Doukas Gaitatzis

Παρατηρητής και ιστογράφος θεμάτων αμυντικής τεχνολογίας. Δεσμευμένος με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και παθιασμένος με οτιδήποτε στρατιωτικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.