Είναι το πρώτο ελικόπτερο από τα δέκα της διαμόρφωσης ναυτικού τακτικού μεταφορικού ελικοπτέρου. Η έκδοση MITT θα συμβάλλει στο ειδικευμένο NFH NH90 συνδυάζοντας χαρακτηριστικά ναυτικής τακτικής μεταφοράς για την εκτέλεση επιχειρήσεων αμφίβιας υποστήριξης και ειδικών δυνάμεων.
Μέχρι σήμερα περισσότερα από 300 NH90 είναι σε υπηρεσία με 17 πελάτες σε 13 χώρες. Τον Ιανουάριο η Leonardo παρέδωσε το πρώτο ελικόπτερο NH90 MITT (Maritime – Italian Navy Tactical Transport) στο Ιταλικό Ναυτικό. Το ελικόπτερο ονομάστηκε από τον χειριστή του ως MH-90.

Η παράδοση έγινε κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση Λούνι υπό την παρουσία αντιπροσώπων και αξιωματούχων του Ιταλικού Ναυτικού και της βιομηχανίας.

Συναρμολογήθηκε, δοκιμάστηκε πτητικά και παραδόθηκε εγκαίρως από το εργοστάσιο Venice-Tessera της Leonardo, το ελικόπτερο είναι το πρώτο από τα δέκα MH-90 που το Ιταλικό Ναυτικό θα χρησιμοποιήσει για την υποστήριξη των αμφίβιων και ειδικών δυνάμεων επιχειρήσεων.

Το MH-90 συνδυάζει τα κύρια χαρακτηριστικά του τύπου για χερσαίες τακτικές μεταφορικές υπηρεσίες, όπως η οπίσθια αναβαθμίδα και ο εξοπλισμός αποστολής, μαζί με τα χαρακτηριστικά του ναυτικού NH90 όπως ο βελτιωμένος μηχανισμός προσγείωσης και η δυναμική για επιχειρήσεις από πλοίο.

Η έκδοση MITT θα συμβάλλει στο ελικόπτερο NFH (NATO Frigate Helicopter) που είναι σε υπηρεσία, εκ των όποιων έως σήμερα 23 έχουν παραδοθεί, και έχει παραγγελθεί από το Ιταλικό Ναυτικό στις άλλες ειδικευμένες αποστολές. Το αποτέλεσμα της ισχυρής συνεργασίας ανάμεσα στον πελάτη και την βιομηχανία είναι η παράδοση του πρώτου MH-90 που επιτρέπει στο Ιταλικό Ναυτικό να ενισχύσει τις ικανότητες του. Το MH-90 είναι μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού του Ιταλικού Ναυτικού, προκειμένου να αντιμετωπίσει το εξελισσόμενο εύρος των απαιτήσεων αποστολής και επιχειρησιακών σεναρίων χρησιμοποιώντας τις πιο προηγμένες τεχνολογίες που είναι σήμερα διαθέσιμες.

3 Σχόλια

  1. Gunslinger32

    Μένει να δούμε αν θα σκουριάσουν και τα ιταλικά ΝΗ90 στο θαλάσσιο περιβάλλον, η αν θα μείνει γαλλικό και ολλανδικό πρόβλημα.

    Ευτυχώς που οι Ιταλοί έχουν και τα ΕΗ-101 και δεν θα στηρίζονται απόλυτα στο ΝΗ90. 😉

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: