AH-64D Apache Longbow

Το επιθετικό ελικόπτερο AH-64D Apache Longbow (airsoc)

Το Κατάρ μελετά την αγορά 24 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache Block III LONGBOW με μία συμφωνία αξίας 3,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων η οποία θα συμπεριλαμβάνει πυραύλους Hellfire με διαμόρφωση προσβολής στόχων επιφανείας.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας Ασφάλειας του Υπουργείου Άμυνας (DSCA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), την 12η Ιουλίου, ενημέρωσε το Κογκρέσο για την πιθανή Στρατιωτική Πώληση Εξωτερικού (FMS) στην κυβέρνηση του Κατάρ 24 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache Block III LONGBOW και συναφούς εξοπλισμού, ανταλλακτικά, εκπαίδευση και υλικοτεχνική υποστήριξη για ένα εκτιμώμενο ποσό των 3 δίς δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση του Κατάρ ζήτησε την πιθανή πώληση:


24 επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache Block III LONGBOW
56 κινητήρων T700-G3-701D,
27  Σύγχρονα σκοπευτικά AN/ASQ-170,
27 Σύγχρονες συσκευές νυχτερινής πτήσης An/AAR-11,
12 Ραντάρ Ελέγχου Πυρός (FVR) με ηλεκτρονική μονάδα (Εξάρτημα LONGBOW),
12 Ραντάρ εντοπισμού ραδιοσυχνοτήτων AN/APR-48A,
28 Κοινά συστήματα προειδοποιήσης πυραύλων ΑΝ/AAR-57,
28 σετ Ραντάρ εντοπισμού σήματος AN/APR-39A (V) 4,
30 σετ ανιχνευτών ακτινών λέιζερ AN/AVR-2B,
28 Παρεμβολείς Ραντάρ ή Ισοδύναμου AN/ALQ-13 6 (V) 5,
160 Ολοκληρωμένα συστήματά κρανών πιλότων και συστήματα σκοπευτικών,
58 Ενσωματωμένα Συστήματα Παγκόσμιου Εντοπισμού Θέσης με αδρανειακή πλοήγηση.
30 Αυτόματα πολυβόλα ταινίας 30 mm,
8 Επίγειες μονάδες ισχύος,
52 Διόπτρες νυχτερινής όρασης AN/AVS-6,
60 εκτοξευτές πυραύλων Hellfire M-299A1
576 Βλήματα Hellfire AGM-114R,
295 Επαναπρογραμματιζόμενα βλήματα με μικροεπεξεργαστή (RMP) STINGER FIM-92H Block I,
50 Εκτοξευτές βλημάτων αέρος-αέρος STINGER,
4092 πυραύλους Hydra των 2,75 in και 90 ολοκληρωμένα κράνη πιλότου Apache.
Η παραγγελία επίσης περιλαμβάνει υπέρυθρες φωτοβολίδες αντιμέτρων Μ-206, προηγμένες σύνθετες φωτοβολίδες αντιμέτρων πυρομαχικών (AIRCM), εκπαιδευτικές συσκευές, κράνη, προσομοιωτές, γεννήτριες, τροχοφόρα οχήματα, εξοπλισμός οργάνωσης, ανταλλακτικά και επισκευή εξαρτημάτων, εξοπλιμσός τεχνικής υποστήριξης, εργαλείων, τεχνική βιβλιογραφία, την εκπαιδευση του προσωπικου, εκπαιδευτικό εξοπλισμό, μηχανική, τεχνική και διοικητική υποστήριξη από την κυβέρνηση των ΗΠΑ και του κυρίου αναδόχου. Καθώς και άλλα συναφή στοιχεία της εδοφιαστικής υποστήριξης.

Το εκτιμώμενο κόστος της αγοράς είναι 3 δις δολάρια.

Η προτεινόμενη πώληση των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache Block III LONGBOW θα δώσει την δυνατότητα στις Ένοπλες Δυνάμεις του Κατάρ (Qaf) να αντικαταστήσουν το γηρασμένο στόλο ελικοπτέρων με νέα επιθετικά ελικόπτερα πολλαπλών αποστολών, ικανά να καλύψουν τις ανάγκες στενής εναέριας υποστήριξης, αναγνώρισης με οπλισμό και επιχειρήσεις εναντίον αρμάτων.

Τα ελικόπτερα θα παρέχουν μία μακροπρόθεσμη αμυντική και επιθετική δυνατότητα στο Κατάρ καθώς και στην ενίσχυση της προστασίας των εγκαταστάσεων πετρελαίου και φυσικού αέριου τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τις ΗΠΑ τα τα Δυτικά οικονομικά συμφέροντα.

One Response

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: