Το Κατάρ πληρώνει προκαταβολή στη Dassault για 12 ακόμη μαχητικά αεροπλάνα Rafale

©Pascal Pochard-Casabianca/AFP via Getty Images

Την απόφαση του Κατάρ να αγοράσει 12 ακόμα μαχητικά αεροπλάνα Rafale ως μέρος μιας υπάρχουσας προαίρεσης του συμβολαίου με την Dassault Aviation έχει τεθεί επίσημα σε ισχύ, ανέφερε η εταιρεία.

Αυτή η φάση στην διαδικασία απόκτησης δείχνει ότι το κράτος του Κόλπου έχει καταβάλει την προκαταβολή, επιτρέποντας στη Dassault να καταγράψει τη συμφωνία στο βιβλίο παραγγελιών του 2018.

“Η άσκηση της επιλογής για την αγορά 12 επιπλέον μαχητών Rafale για το Κατάρ τίθεται σε ισχύ σήμερα”, δήλωσε η Dassault σε δήλωση στις 27 Μαρτίου.

Το Κατάρ δήλωσε στις 7 Δεκεμβρίου ότι ενεργοποίησε την προαίρεση, η οποία υπήρχε στη σύμβαση με τη Dassault από τις 4 Μαΐου 2015, για μια αρχική παραγγελία για 24 μαχητικά αεροπλάνα Rafale. Αυτή η παραγγελία θα φέρει το σύνολο των Rafale του Κατάρ στα 36. Η συμφωνία του 2015 ανερχόταν σε 6,3 δισεκατομμύρια ευρώ (7.8 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) και περιλάμβανε πυραύλους, εκπαίδευση για τους πιλότους και περίπου 100 μηχανικούς.

Ο Eric Trappier, εμπρός κι αριστερά, επικεφαλής της Dassault Aviation, σε χειραψία με τον στρατηγό του Κατάρ Ahmad Al-Malki μετά την υπογραφή συμφωνίας για τα μαχητικά Rafale στο ξενοδοχείο Diwan Palace στην Ντόχα στις 4 Μαΐου 2015. (Christophe Ena / AFP μέσω Getty Images)

Το Κατάρ παρήγγειλε 24 μαχητικά Eurofighter Typhoon και έξι εκπαιδευτικά Hawk ενώ αποκτά επίσης το μαχητικό Boeing F-15QA. Η αεροπορία του Κατάρ χρησιμοποιεί ήδη το Mirage 2000-5.

Εν τω μεταξύ, η Αίγυπτος ήταν έτοιμη να ενεργοποιήσει μια προαίρεση για άλλα 12 Rafale αλλά αυτή η παραγγελία είχε παραμεληθεί από προβλήματα στην παράδοση του πυραύλου κρουζ Scalp εξαιτίας της άρνησης των ΗΠΑ να επιτρέψουν την προμήθεια ενός βασικού υποσυστήματος. Η Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία θα βρισκόταν με 36 Rafale, εάν ασκούσε αυτή την προαίρεση.

H Dassault αυξάνει σταδιακά την παραγωγή σε δύο Rafale το μήνα, πάνω από τον ρυθμό χαμηλής παραγωγής ενός ανά μήνα, εκτός από τον Αύγουστο, όταν η γραμμή συναρμολόγησης διακόπτεται για τις παραδοσιακές καλοκαιρινές διακοπές ενός μηνός.

Το υψηλότερο ποσοστό παραγωγής ανταποκρίνεται στις πωλήσεις που επετεύχθησαν στην Αίγυπτο, την Ινδία και το Κατάρ.

Του: Pierre Tran

Πηγή: https://www.defensenews.com/industry/2018/03/30/qatar-makes-down-payment-to-dassault-for-12-more-rafale-jets/

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram

2 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.