Το κινεζικής κατασκευής 6Χ6 αυτοκινούμενο πυροβόλο CS/SH1 των 122 χιλιοστών ειναι πλέον σε υπηρεσία με τις ρουαντέζικες Ένοπλες Δυνάμεις. 11 Δεκεμβρίου 2018 αποδεσμεύθηκε, στο λογαριασμό Flickr της υπηρεσίας ενημέρωσης του Ρουαντέζου προέδρου Πωλ Καγκάμε, μια φωτογραφία που έδειχνε το πυροβόλο CS/SH1 να χρησιμοποιείται από τις ρουαντέζικες Ένοπλες Δυνάμεις κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης με πραγματικά πυρά που διεξήχθη στο κέντρο επιχειρησιακής εκπαίδευσης Γκαμπίρο στη βορειοανατολική Ρουάντα.

Το CS/SH1 που στην Κίνα ονομάζεται επίσης PCL-09 ειναι ένα τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο των 122 χιλιοστών που σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε από την κινεζική εταιρεία NORINCO. Ο οπλισμός του οχήματος πυροβολικού αποτελείται από ενα PL-96, την κινεζική έκδοση του σοβιετικής κατασκευής πυροβόλου D-30 των 122 χιλ. τοποθετημένο στο πίσω μέρος αμαξώματος 6Χ6 φορτηγού. Για την προστασία του, μπορεί να τοποθετηθεί ενα πολυβόλο των 12,7 χιλ. πάνω στην οροφή του θαλάμου πληρώματος.

Το PCL-09 ή CS/SH1 μπορεί να βάλλει στο μέγιστο βεληνεκές των 22 χιλιομέτρων με ρυθμό βολής 8 βλημάτων/λεπτό και 27 χλμ με πυραυλο-ωθούμενα βλήματα. Το 122 χιλ. πυροβόλο του CS/SH1 μπορεί να εκτοξεύσει βλήματα υψηλής εκρηκτικότητας θραυσμάτων (HE-FRAG), μεταφοράς υλικού, αδρανή, καπνού και φωτισμού και όλα τα βασικά πυρομαχικά 122 χιλ. που χρησιμοποιούνται από το ρωσικό πυροβόλο D-30.

Πέρυσι, ενα κινεζικής κατασκευής ερπυστριοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο SH3 των 122 χιλιοστών παρατηρήθηκε να ειναι σε υπηρεσία για πρώτη φορά με τις ρουαντέζικές Ένοπλες Δυνάμεις (RDF) κατα τη διάρκεια μιας παρόμοιας άσκησης πεδίου μετά στρατευμάτων.

Οι πέντε μεγαλύτεροι προμηθευτές όπλων την περίοδο 2013-17 ήταν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ρωσία, Γαλλία, Γερμανία και Κίνα, και αντιπροσώπευαν το 74 τοις εκατό του συνολικού παγκοσμίου όγκου εξαγωγών των μεγάλων όπλων. Η Κίνα ακολουθεί την μακροχρόνια στρατιωτική συνεργασία υπό την αιγίδα της Αφρικανικής Ένωσης (AU) που αποτελείται από πενήντα πέντε αφρικανικά κράτη και τον Σεπτέμβριο 2017 προσέφερε $100 εκατομμύρια στρατιωτική βοήθεια για τη χρηματοδότηση της Αφρικανικής Δύναμης Επιφυλακής.

Από το 2013 ώς το 2017, οι κινεζικές εξαγωγές όπλων στην Αφρική αυξήθηκαν κατά 55 τοις εκατό απο την προηγούμενη πενταετή περίοδο 2008 ως 2012, σύμφωνα με το Διεθνές Ινστιτούτο Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI). Η Κίνα συνεχίζει να αυξάνει τις πωλήσεις όπλων στην Αφρική. Το 2013, σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Μητρώου μεταφορών συμβατικών όπλων των Ηνωμένων Εθνών (UNROCA), η Κίνα είχε παραδώσει κύρια άρματα μάχης στην Τανζανία και το Τσάντ.

Πολλές άλλες Αφρικανικές χώρες έχουν ήδη αποκτήσει τεθωρακισμένα οχήματα μάχης από την Κίνα συμπεριλαμβανομένων των: Γκάνα, Ναμίμπια, Ρουάντα, Μπουρούντι, Μοζαμβίκη, Τσάντ και Γκαμπόν.

©Flickr/Paul Kagame | Το κινεζικής κατασκευής τροχοφόρο αυτοκινούμενο πυροβόλο CS/SH1 σε εκπαιδευτική άσκηση πεδίου συνδυασμένων όπλων των ρουαντέζικων Ενόπλων Δυνάμεων, Ρουάντα Γκαμπίρο, 11 Δεκεμβρίου 2018.

Απόδοση/Μετάφραση απο το ArmyRecognition.Com για την Προέλαση.

2 Σχόλια

 1. ΑΧΕΡΩΝ

  Πέρα από το «στάνταρ» αφρικανικό φολκλόρ με τους περιχαρείς ένστολους,άς προσεχθεί τί είπε προς αυτούς ο πρόεδρος :
  «Σας βλέπουμε να ταλαιπωρείστε,να τραυματίζεστε,να εξαντλείστε,και αναρωτιόμαστε άν αυτά που σας δίνουμε είναι αρκετά.
  Δέν είναι ποτέ αρκετά.
  Το επάγγελμα απαιτεί αφοσίωση,επειδή υπερβαίνει το άτομο,και αφορά το Έθνος.»

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: