Το Κογκρέσο υπέρ του γερμανικού Puma αντί GCV

Κόλαφος για το πρόγραμμα Οχήματος Χερσαίας Μάχης (Ground Combat Vehicle: GCV) του Αμερικανικού Στρατού ήταν η έκθεση που έδωσε την 3η Απριλίου στη δημοσιότητα το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO) των ΗΠΑ.

Το Κογκρέσο θεωρεί ότι ο Αμερικανός Στρατός θα εξοικονομήσει $14 δισ. με την προμήθεια γερμανικών Puma αντί της ανάπτυξης και παραγωγής του GCV. (Πηγή: strategyreports)

Σύμφωνα με την έκθεση, το GCV παρέχει χαμηλότερες επιχειρησιακές ικανότητες σε υψηλότερο κόστος σε σχέση με την προμήθεια γερμανικών Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης (TOMA) Puma ή ακόμα και με την αναβάθμιση των Μ2 Bradley που προορίζεται να αντικαταστήσει.

Οι αναλυτές του CBO αξιολόγησαν όλα τα οχήματα που είχε δοκιμάσει επί του πεδίου ο Αμερικανικός Στρατός με κριτήρια (κατά σειρά προτεραιότητας) την προστασία, την ισχύ πυρός, τις κινητικές επιδόσεις και τη μεταφορική ικανότητα όπου πρώτο αναδείχθηκε το Puma και δεύτερο, μία αναβαθμισμένη έκδοση του Bradley. Το ισραηλινό Namer κατατάχθηκε στην τέταρτη θέση. Σύμφωνα με το CBO, o Αμερικανικός Στρατός θα μπορούσε να εξοικονομήσει $14 δισ. με την απόκτηση 2.048 TOMA Puma κόστους $14.5 δισ. αντί 1.748 GCV προς $28.8 δισ., η ανάπτυξη του οποίου ενέχει ρίσκο.

Η έκθεση του CBO θα πεταχθεί στον κάλαθο των αχρήστων πλην συγκλονιστικού απροόπτου καθώς διακυβεύονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα και θέσεις εργασίας για το πρόγραμμα που διεκδικούν οι κολοσσοί BAE Systems και General Dynamics.

Ο πίνακας αξιολόγησης των ΤΟΜΑ από το CBO. (Πηγή: strategyreports)

Πηγή: Strategy Reports

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.