Το ΚΥΣΕΑ αποφάσισε αλλαγή φρουράς στην ηγεσία ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ

Αλλαγή φρουράς στην ηγεσία του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Νέους αρχηγούς ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ όρισε το ΚΥΣΕ. (Πηγή: ΥΠΕΘΑ)

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, νέος αρχηγός ΓΕΣ τοποθετείται ο έως σήμερα διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο έως σήμερα υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ, αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, και νέος αρχηγός ΓΕΑ τοποθετείται ο έως σήμερα αρχηγός ΑΤΑ, αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Παράλληλα, με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, αποστρατεύτηκαν λαμβάνοντας τον βαθμό του Στρατηγού ε.α ο κ. Κωνσταντίνος Γκίνης, τον Βαθμό του Ναυάρχου ε.α ο κ. Κοσμάς Χρηστίδης και τον Βαθμό του Πτεράρχου ε.α ο κ. Αντώνιος Τσαντηράκης, τους απενεμήθη δε αντιστοίχως ο τίτλος του επιτίμου Αρχηγού ΓΕΣ, επιτίμου Αρχηγού ΓΕΝ και επιτίμου Αρχηγού ΓΕΑ.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως ξέρετε, συνεδρίασε πριν από λίγο υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά το ΚΥΣΕΑ και αποφάσισε να κάνει αλλαγές στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Θα σας δώσω τη νέα σύνθεση της ηγεσίας υπογραμμίζοντας και τις αλλαγές που έχουν γίνει:

Παραμένει στη θέση του ως Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ο μέχρι σήμερα Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού τοποθετείται ο Αντιστράτηγος Αθανάσιος Τσέλιος, μέχρι σήμερα Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, που όπως ξέρετε έχει την ευθύνη της ακριτικής περιοχής με έδρα την Ξάνθη-Κομοτηνή-Έβρο.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού τοποθετείται  ο μέχρι σήμερα Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης.

Στη θέση του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, τοποθετείται ο μέχρι σήμερα Αρχηγός  Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας Αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς.

Εννοείται ότι η Κυβέρνηση αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει τους Αρχηγούς που αποστρατεύονται και να τονίσει τη μεγάλη προσφορά τους στις Ένοπλες Δυνάμεις και στην Πατρίδα.

Μιλάω για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο  Κωνσταντίνο Γκίνη, για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Κοσμά Χριστίδη και για τον μέχρι σήμερα Αρχηγό ΓΕΑ, Αντιπτέραρχο Αντώνιο Τσαντηράκη. Ευχαριστώ πάρα πολύ.

Δημοσιογράφος: Είπατε για φρεγάτες και για τα γνωστά μεταξύ συνεργασίας με τους Γάλλους;

Π. Παναγιωτόπουλος: Όχι, όχι. Το αντικείμενο του σημερινού ΚΥΣΕΑ ήταν οι αλλαγές στις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως συνηθίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Reddit
Telegram
rankx

rankx

Θαυμάζω τους ανθρώπους που δεν αποφεύγουν τον πόνο, όταν αυτό απαιτηθεί. Τα F-5A παραλήφθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία το 1965 και αποσύρθηκαν το 2001.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.